În timp ce restul lumii se luptă cu pandemia de coronavirus, există totuși un continent care nu a fost atins de boală. Cel mai friguros ținut de pe planetă, Antarctica, a devenit cel mai sigur loc, ferit de ceea ce unii au numit cea mai gravă criză a umanității după al doilea Război Mondial.

PinguiniFoto: Google

Regiunea a fost cât pe ce să fie afectată de pandemie, în condițiile în care aceasta a izbucnit exact la finalul sezonului în care navele mai ajungeau în zonă, însă virusul nu a ajuns pe malurile înghețate.

Deși, oficial, nu există populație nativă (dacă faci abstracție de pinguini, balene și foci), în jur de 5.000 de oameni locuiesc în cele 80 de baze, mare parte cercetători și oameni de știință.

Keri Nelson, administratorul stației Palmer Station, de pe insula Anvers, cea mai nordică stație a SUA, este unul dintre cei 5.000 de oameni care stau aici.

"Chiar nu cred că există cineva aici care să nu fie recunoscător că se află în siguranță în Antarctica”, a declarat ea, pentru CNN Travel.

"Unii dintre noi sunt gata să meargă acasă și să îi ajute pe cei dragi sau să se facă utili în aceste vremuri dificile. Însă cu toții suntem foarte recunoscători că trăim în această zonă unde boala, cu toate implicațiile ei asupra sănătății și stilului de viață, nu există”, a mai declarat Nelson.

Potrivit datelor oficiale, în jur de 56.168 de călători au vizitat continentul în sezonul 2018-2019.