Un băiat de 5 ani a murit în New York din cauza unei boli inflamatorii rare despre asociate cu COVID-19, scoțând în evidență un nou potențial risc pentru copii în timpul pandemiei, a anunțat vineri guvernatorul Andrew Cuomo, relatează Reuters.

CoronavirusFoto: Pixhere

Cuomo a anunțat în conferința de presă zilnică decesul unui băiat de 5 ani în orașul New York joi. Guvernatorul a spus că oficialii responsabili de sănătatea publică investighează 73 de cazuri similare raportate în New York, unde copii au prezentat simptome similare cu cele ale bolii Kawasaki sau sindromului de șoc toxic.

„Deși rare, vedem unele cazuri în care copiii afectați de COVID se pot manifesta simptome similare bolii Kawasaki sau sindromului de șoc toxic care cauzează inflamații în vasele de sânge”, a spus Andrew Cuomo.

Cazurile de boli inflamatorii rare în rândul copiiilor care au fost expuși COVID-19 au fost raportate pentru prima oară în Marea Britanie, Italia și Spania, dar doctorii din Statele Unite încep să raporteze grupuri de copii cu afecțiunile care pot ataca multiple organe, deregla funcția cardiacă și slăbi arterele inimii.

Noul sindrom, care poate apărea la zile sau săptămâni de la expunerea la noul coronavirus, i-a perplexat pe oamenii de știință care încă încearcă să determine legătura sa cu COVID-19 întrucât nu toți copiii la care a apărut au fost diagnosticați cu noul coronvirus.

Citește și: