Șeful diplomației americane Mike Pompeo a susținut duminică faptul că ar exista „un număr semnificativ de dovezi” că noul coronavirus provine dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan, epicentrul pandemiei de Covid-19, relatează AFP.

Mike PompeoFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Există probe imense că de acolo a plecat”, a insistat secretarul de stat american, într-o declarație făcută la postul ABC, refuzând însă să spună dacă el crede că virusul ar fi fost eliberat intenționat de Beijing.

„China este cunoscută pentru tendința sa de a infecta lumea și de a folosi laboratoare care nu respectă normele”, a continuat el, adăugând că: „Nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze”.

Pe de altă parte, Mike Pompeo și-a exprimat regretul cu privire la lipsa de cooperare a autorităților chineze pentru elucidarea originii pandemiei.

„Ei continuă să împiedice accesul occidentalilor, celor mai buni medici... Trebuie să putem merge acolo. Încă nu avem eşantioanele virusului de care avem nevoie”, a denunțat şeful diplomaţiei americane.

Citește și: