Fostul manager al Spitalului de Urgenţă din Focşani este vizat de un dosar penal, informează Mediafax. Procurorii spun că managerul unităţii medicale a mers la spital chiar dacă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi.

Spital Judetean FocsaniFoto: spitalvn.ro

Marți s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani dosarul penal nr. 1958/P/2020 și s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, având ca obiect infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul Public.

Organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la presupusa săvârșire a acestei infracțiuni de către managerul Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani.

Astfel, în procesul verbal de sesizare din oficiu s-a reținut că, după ce ar fi fost confirmat ca fiind contaminat cu noul coronavirus, managerul unității spitalicești s-ar fi prezentat la locul de muncă unde ar fi interacționat cu mai mulți colegi, iar ulterior s-ar fi autoizolat într-o locație hotelieră unde erau cazate cadre medicale neinfectate cu boala infecto-contagioasă, existând astfel posibilitatea de transmitere a acesteia.

Fostul manager al Spitalului de Urgenţă din Focşani, Constantin Mîndrilă, a mers la spital chiar dacă a fost confirmat pozitiv cu Covid-19, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi. Apoi, fostul manager s-ar fi autoizolat într-un hotel unde erau cazaţi mai mulţi medici care nu erau infectaţi cu coronavirus.

Citește pe această temă:

Situație gravă la Spitalul Județean Focșani, nou focar de coronavirus. Nelu Tătaru: Managerul depistat pozitiv nu e de găsit. A luat laptopuri, documente și s-a izolat la un hotel / Vom merge pe conducere militară

Izolat la o pensiune, managerul Spitalului Județean Focșani a fost obligat să se interneze. „Prefectul mi-a zis că, dacă refuz, va trimite Poliţia şi mă va muta cu forţa”

Vrancea: Opt cadre medicale de la secția de Cardiologie a SJU, confirmate pozitiv cu Covid-19

Tătaru: Spitalul Județean din Focșani va avea management militar

Oprișan atacă PNL după militarizarea spitalului din Focșani: „Nu există o situație critică”

Conducerea Spitalului Județean din Focșani, preluată de comandantul Spitalului Militar Brașov