Președintele american, Donald Trump, a alimentat speculațiile privind viitorul doctorului Anthony Fauci în echipa sa de lucru privind combaterea pandemiei COVID-19, după ce a redistribuit un tweet în care e cerută concedierea acestuia, relatează CNN.

Donald Trump si Anthony FauciFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mesajul lui Donald Trump, venit într-o perioadă în care doctorul Fauci e atacat de către aliații din media ai președintelui american, ridică semne de întrebare dacă unul din oamenii-cheie din echipa de combatere COVID-19 pe teritoriul Statelor Unite a pierdut încrederea Casei Albe.

Gestionarea inițială a crizei de către președintele american a fost supusă unor cercetări minuțioase după ce a fost dezvăluit că membri ai administrației și oficialii responsabili de sănătatea publică au cerut luarea de măsuri cu săptămâni înainte ca Donald Trump să anunțe implementarea primelor acțiuni pentru a combate pandemia COVID-19.

Președintele american a contrazis informațiile conform cărora administrația sa a reacționat lent la răspândirea coronavirusului pe teritoriul Statelor Unite și dorește o repornire rapidă a economiei, posibil de la începutul lunii mai.

Fauci, Directorul Institutului naţional pentru boli alergice şi infecţioase din SUA, a admis într-un interviu acordat CNN că luarea unor măsuri mai devreme ar fi putut salva mai multe vieți și a cerut din nou prudență în relaxarea restricțiilor impuse, în pofida dorinței președintelui Trump de a relua activitățile economice închise cât mai curând.

Un susținător al măsurilor președintelui american de a impune restricții de călătorie pentru Europa și China, Anthony Fauci a avut în ultimele zile poziții divergente cu Donald Trump, cerând prudență referitor la deschiderea rapidă a economiei și o relaxare graduală a restricțiilor impuse.

UPDATE: Casa Albă a dezmințit faptul că dr. Fauci va fi concediat.

Citește și: