Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, i-a solicitat fostului ministru al sănătății, Victor Costache, să replanifice controlul pe care Ministerul îl efectua pe 10 martie la Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon”din Focșani la Unitatea de Primiri Urgențe. Solicitarea lui Arafat a venit pe 12 martie, lucru care s-a și întâmplat, relatează Ediție de Vrancea.

Foto:

Fostul ministru Victor Costache a dat curs cererii Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat fiind cel care și-a pus semnătura pe repunerea în funcție a managerului Constantin Mîndrilă după ce acesta din urmă fusese demis pentru a doua oară din postura de director al spitalului din Focșani, potrivit ziarului citat, care a publicat și documentul cu solicitarea de amânare a controlului.

Dezvăluirea celor de la Ediție de Vrancea vine după ce în cursul zilei ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a informat că a decis, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie dat un ordin prin care managementul Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare, pe perioada stării de urgenţă.

Duminică, actualul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că managerul spitalului, depistat pozitiv la Covid-19, „nu e de găsit”.

„Din informațiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri”, a spus Tătaru, într-o intervenție la B1 TV.

În cursul serii trecute, Mândrilă a afirmat că după ce a aflat că este infectat cu virusul COVID-19 s-a autoizolat într-o locuinţă, separat de familia lui, şi a ales să lucreze în continuare cu ajutorul computerului luat de la spital.

Mândrilă a aflat că este infectat cu virusul COVID-19 în urmă cu câteva zile. În loc să se interneze în spital, el s-a izolat într-o pensiune din Focşani.

Tot ieri, acesta a fost escortat de angajaţii ISU la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean.

Managerul spitalului din Focşani susține că este victima unui abuz. „Duminică, 12 aprilie 2020, la ora 11:26, m-a sunat prefectul judeţului spunându-mi că din ordinul ministrului sănătăţii trebuie să mă mut urgent la Secţia de Boli Infecţioase. Deşi l-am rugat să îmi trimită şi mie ordinul, pentru că eram curios să văd despre ce este vorba, domnia sa mi-a spus, fără echivoc, că dacă refuz va trimite Poliţia şi mă va muta cu forţa. Eu am încercat să îi explic faptul că domnia sa comite un abuz şi că prin tot ceea ce face în spaţiul public de câteva zile mă tratează nelegal şi înjositor. I-am adus ca argument şi prevederile legale. Domnia sa nu mi-a adus la cunoştinţă nici o prevedere legală”, a precizat Constantin Mândrilă.

Constantin Mândrilă a fost numit director al Spitalului din Focșani în 2012, presa scriind la acel moment că lucrarea sa de concurs ar fi fost corectată chiar de colegii săi de la Partidul Social Democrat.

Mândrilă a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare în 2008 într-un proces în care a fost acuzat că, din funcția de secretar al Prefecturii Vrancea, ar fi furat mai multe conserve cu alimente destinate sinistraților de după inundațiile din 2005.

Citește și: