Declarațiile sale vin după ce tot mai multe state și lideri occidentali și-au schimbat opinia inițială față de purtatul măștilor și au început să recomande generalizarea acestora, începând cu Donald Trump.
Inițial, oficiali europeni și americani au afirmat că purtatul măștilor este util doar dacă ești infectat, neglijându-se persoanele infectate dar asimptomatice. Ipoteza este că autoritățile au încercat în acest fel să evite o penurie de măști, care ar fi afectat în primul rând personalul medical, cel mai expus în fața epidemiei.
Aceeași schimbare de viziune și în România. În acest week-end, secretarul de stat Raed Arafat a recomandat purtarea unei măști sau a oricărui material care poate împiedica răspândirea virusului.
Recent, mai multe județe din România au impus obligația măștii de protecție sau a unui material asemănător pentru orice persoană care iese în spațiul public.
Citește aici:
Coronavirus: Cum și-au schimbat țările occidentale opinia față de măștile de protecție
BIROCRATIA e problema : dureaza mai mult obtinerea aprobarilor !
Echivalentul ONU.
Apropo, când se termină totul, d-l ministru Nelu Tătaru ar trebui să analizeze retragerea României din OMS. Nu văd la ce ne ajută participarea în această organizație. Taiwanul, care nu este membru OMS, s-a descurcat mult mai bine în oprirea pandemiei decât orice membru.
si slugi si incompetenti... combinatia fatala!
Organizatiile astea birocratice de tocat bani merita sa dispara.