Încă un deces cauzat de noul coronavirus, al unui bărbat în vârstă de 74 de ani, a fost înregistrat duminică la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie” din Galaţi, locaţie plasată sâmbătă în carantină după decesul altui vârstnic şi de unde alte patru persoane pozitive cu Covid-19 sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate, informează Agerpres.

BatraniFoto: pikrepo.com

Bărbatul de 74 ani era internat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a murit sâmbătă, iar duminică a fost confirmată infectarea cu Covid-19. Bărbatul a fost contact cu bătrânul de 82 ani decedat anterior.

Toate cele 140 de persoane internate la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie”, plasat în caratină, sunt testate în cadrul unei anchete epidemiologice, demarată încă de sâmbătă.

Tot la acest cămin este instituţionalizată femeia de 82 ani, care iniţial a fost declarată cazul 137 de deces, dar de fapt este tratată de coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi, Mihaela Debita, patru persoane din acest cămin sunt internate cu coronavirus, iar la finalizarea anchetei epidemiologice se va face dezinfecţia locaţiei.

„Deja avem patru pacienţi de acolo la Spitalul de Boli Infecţioase, dar ceilalţi nu vor putea ieşi până când nu se vor face testele, fiind instituită carantina. După ancheta epidemiologică vom şti cum vom face dezinfecţia acolo, dacă există spaţii libere, cu ce substanţă se poate intra, câţi sunt contacţi, câţi nu sunt contacţi. Ancheta va spune şi modalităţile care se vor aplica la dezinfecţie”, a explicat Mihaela Debita.

De asemenea, şapte cadre medicale detaşate, prin ordinul prefectului judeţului Galaţi, din Spitalul CFR şi Spitalul Judeţean Galaţi asigură asistenţa medicală în acest centru de îngrjire pentru vârstnici.

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, cadrele medicale detaşate vor avea grijă ca pacienţii internaţi în cămin să îşi primească medicaţia obişnuită, în condiţiile în care, după confirmarea cazurilor de Covid-19, personalul căminului de bătrâni a intrat în izolare la domiciliu.

Totodată, tot pentru protecţie, în faţa căminului a fost instalat un cort în care se va face dezinfecţia personalului care intră şi care iese din căminul de îngrijire a bătrânilor.

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu Covid-19 este de 101, dintre care patru persoane decedate, respectiv un bărbat de 77 ani confirmat pozitiv pe 2 aprilie, un bărbat de 61 ani confirmat pozitiv pe 3 aprilie, un bărbat de 82 ani confirmat pozitiv pe 4 aprilie şi un bărbat de 74 ani confirmat pozitiv pe 5 aprilie.

Citește și:

Focar de coronavirus într-un cămin de bătrâni din Galați. Peste 100 de persoane, în pericol

Galaţi: Carantină la căminul de bătrâni în care a locuit femeia declarată statistic moartă, dar aflată în viaţă