Căminul pentru persoane vârstnice din Galaţi în care este instituţionalizată femeia de 82 ani care iniţial a fost declarată cazul 137 de deces, dar de fapt este tratată de coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase, a fost plasat în carantină, a declarat sâmbătă prefectul Gabriel Avrămescu, citat de Agerpres.

Carantina coronavirusFoto: Agerpres

Potrivit acestuia, un echipaj de jandarmi asigură paza obiectivului, iar Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică.

Femeia de 82 ani este contact cu altă persoană din acelaşi cămin care a şi decedat.

„Persoana de 82 ani este internată la Spitalul de Boli Infecţioase, iar la centrul de bătrâni este o anchetă epidemiologică în curs. Am luat măsura instituirii carantinei pe acel centru, iar un echipaj de la jandarmi asigură paza acolo. Vor fi luate toate măsurile pentru a asigura tot ceea ce este necesar pe perioada carantinării”, a spus Avrămescu.

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu Covid-19 este de 101, dintre care cinci persoane vindecate şi externate şi două persoane decedate, respectiv un bărbat de 77 ani confirmat pozitiv pe 2 aprilie şi un alt bărbat, de 61 ani, confirmat pozitiv pe 3 aprilie.

Citește și: Coronavirus în România: bilanțul deceselor, rectificat. Sunt 140 de morți, nu 141