Grupul de Comunicare Strategică a transmis sâmbătă după-amiază o rectificare în care precizează că numărul deceselor înregistrate în țara noastră din cauza coronavirusului este de 140, și nu 141 cum a fost anunțat anterior. Pe lista deceselor a fost inclusă în mod eronat o persoană de 82 de ani din Galați.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

„Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sunt înregistrate 140 decese. Cazul 137 de la Galați se infirmă. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată într-un cămin pentru persoane vârstnice este pozitivă. Este contact cu altă persoană din același cămin care a și decedat”, se arată în precizare.

În informarea de la ora 13.00, sâmbătă, fuseseră anunțate alte opt persoane cu Covid-19 decedate în România, cu un bilanț total al deceselor de 141. Printre acestea, și o femeie în vârstă de 82 de ani din județul Galați, internată într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice. Ea a fost confirmată cu coronavirus în laboratorul Spitalului Galați pe data de 03.04.2020, iar, potrivit sursei citate, în acea instituție s-au confirmat și alte cazuri de Covid-19.

După rectificarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul oficial al deceselor de Covid-19 până acum în România este de 140.