Peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulațieiau fost depistate și sancționate de polițiști în prima noapte de carantină în România, când au intrat în vigoare prevederile ordonanței militare nr. 2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Române, de luni, de la ora 22.00 și până marți dimineață la ora 6.00, la nivel național au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în acest interval.

De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locul în care se aflau, iar polițiștii au dat 19 amenzi în cazul acestora.

Poliția reamintește că, potrivit ordonanței militare nr. 2 adoptate sâmbătă, persoanele izolate la domiciliu care părăsesc fără aprobarea autorităților spațiul în care au fost plasate sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt duse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Cei care pleacă din carantină fără aprobarea autorităților competente sunt plasate în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că recomandările privind restricțiile de circulație anunțate în acest week-end de ministrul de Interne, Marcel Vela devin, cel mai probabil de mâine, „obligatorii” și pe timpul zilei, după principiul „stăm acasă”. „Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații!”, a spus președintele Iohannis.