Oficialii ruși au publicat joi lista completă a membrilor echipajului și a celorlalte șase persoane care au murit, alături de liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, la bordul avionului prăbușit miercuri seară în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, scrie CNN. Toți cei șase pasageri erau oameni de bază ai lui Prigojin, printre ei fiind și Dmitri Utkin, unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi, figură cheie în gruparea de mercenari.

Mercenari WagnerFoto: French Army / AP / Profimedia

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a publicat numele celor doi piloți și al însoțitorului de bord care se aflau în avionul privat al șefului Wagner, Evgheni Prigojin, prăbușit miercuri. Aceștia sunt: căpitanul Aleksei Levshin, copilotul Rustam Karimov și însoțitorul de zbor Kristina Raspopova.

La bordul aeronavei se aflau și șapte pasageri - Evgheni Prigojin și șase apropiați ai săi, toți membri ai grupării de mercenari.

Conform Agenției Federală de Transport Aerian din Rusia, alături de Prigojin, în avion se aflau:

  • Serghei Propustin - luptător Wagner din 2015. Cunoscut cu indicativul „Kedr”, a luptat în cel de-al doilea război cecen
  • Evgeni Makaryan - fost ofițer de poliție de district, s-a alăturat grupării Wagner în martie 2016. Cunoscut cu indicativul „Makar”, a luptat pentru grupul de mercenari din Siria.
  • Aleksandr Totmin
  • Valeri Cekalov - considerat om de bază al lui Prigojin, care i-a fost alături de la începutul anilor 2000. Era responsabil de logistica grupării de mercenari și s-a ocupat de contractele lui Prigojin de furnizare de alimente pentru armată. A fost vizat de sancțiunile SUA pentru că a acționat în numele lui Prigojin și a furnizat arme Rusiei.
  • Dmitri Utkin - unul dintre cei mai apropiați aliați ai săi, o altă figură cheie în Wagner. Fost ofițer GRU și mercenar care activase în Siria, el fusese implicat în organizarea convoiului Wagner care pornise în iunie spre Moscova.
  • Nikolai Matusev - membru din 2017 al grupării Wagner.

Imaginile video care au surprins prăbușirea avionului în care se afla Evgheni Priogjin, șeful mercenarilor Wagner, exclud ipoteza unei defecțiuni tehnice sau a unei erori de pilotaj, a declarat un jurnalist specializat în aeronautică pentru CNN.

O înregistrare video publicată de RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, a arătat avionul privat prăbușindu-se miercuri cu o aripă lipsă.

Autoritățile ruse au declarat deocamdată că investigația este în curs, la fel ca operațiunile de identificare a rămășițelor avionului, dar că toate cele 10 cadavre ale pasagerilor de la bordul aeronavei au fost recuperate.

Citește și: