Twitter a suspendat permanent un cont care îi aparține lui Steve Bannon, fostul strateg-șef al Casei Albe, după ce acesta a sugerat joi dimineața că dr. Anthony Fauci și directorul FBI Cristopher Wray ar trebui decapitați, transmite CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comentariile lui Bannon au fost făcute într-o înregistrare video postată pe conturile sale de Facebook, Youtube și Twitter.

Acesta a declarat că Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale, în pofida faptului că unele state nu au terminat numărarea voturilor, și a afirmat că președintele ar trebui să îi concedieze pe Fauci și Wray.

Apoi a spus că el ar merge chiar mai departe: „Le-aș pune capetele pe țepe. Da. Le-aș pune în cele două colțuri ale Casei Albe drept avertisment pentru birocrații federali. Fie te alături programului fie dispari.”

Afirmația a fost făcută în timpul unui livestream al emisiunii onlie a lui Bannon: „War Room: Pandemic”.

Înregistrarea live a fost disponibilă joi pe contul de Facebook al lui Bannon pentru aproximativ 10 ore și a fost vizualizată de aproape 200.000 de ori înainte ca platforma social media să o înlăture, citând încălcarea politicii privind incitarea la violență.

Youtube a șters de asemenea înregistrarea video joi seara iar Twitter a anunțat că a suspendat permanent contul podcastului „War Room” al lui Bannon din cauza glorificării violenței.

Comentariile lui Bannon au fost făcute în contextul în care unii i-au acuzat și pe fiii lui Donald Trump că incită la violență.

Donald Trump Jr, fiul cel mare, l-a chemat pe tatăl său să ducă „un război complet” împotriva trișării care afectează alegerile prezidențiale, într-un tweet inflamator.

„Cel mai bun lucru pentru viitorul Americii este că Donald Trump duce un război complet în legătură cu aceste alegeri pentru a expune toate înșelătoriile care au durat mult prea mult timp”, a scris pe Twitter Donald Trump Junior, cunoscut pentru transmiterea tezelor conspiraționiste.

„Este timpul să ne curățăm și să nu mai arătăm ca o republică bananieră”, a adăugat el.

Citește ultimele informații despre alegerile din Statele Unite LIVETEXT pe HOTNEWS: