Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, afirma, pe contul ei de Facebook, ca "personalitatea politica cea mai indreptatita sa fie premier al Romaniei este presedintele PSD, Liviu Dragnea" iar "justitia nu a interzis, prin sentinta, dreptul de a alege si de a fi ales" al acestuia.

Gabriela Firea il fotografiaza pe Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Am afirmat aseara la posturile de stiri ca personalitatea politica cea mai indreptatita sa fie premier al Romaniei este presedintele PSD, Liviu Dragnea - vicepremier si ministrul Dezvoltarii in Cabinetul PSD. Victoria istorica a PSD in alegeri se datoreaza romanilor care cred in Programul nostru de guvernare dar acest document programatic nu ar fi existat fara implicarea presedintelui PSD si fara spiritul de echipa pe care l-a imprimat", considera Gabriela Firea.

In opinia sa, 'romanii au dat "un vot clar pentru Liviu Dragnea - premier, PSD partidul invingator!"

"Cu aceasta formula trebuie sa mergem la Palatul Cotroceni! Justitia nu a interzis, prin sentinta, dreptul de a alege si de a fi ales al domnului Dragnea. Presedintele tarii trebuie sa se obisnuiascu cu ideea ca cea mai legitima persoana pentru a conduce guvernul si pentru a aplica (...) Succes, Domnule Presedinte Liviu Dragnea! Sigur veti conduce un guvern eficient, atent la nevoile romanilor!", a incheiat aceasta.

Comentariile sale vin in conditiile in care cauza legea 90/ 2001, care nu a fost abrogata, ci a suferit unele modificari in 2004, sub guvernarea Nastase, prevede urmatoarele:

"Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute in cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare."

Intrebat cum comenteaza aceasta lege, la inceputul lunii decembrie, Liviu Dragnea a raspuns:

"Vom respecta legea in masura in care o respecta fiecare cetatean. PSD nu va modifica aceasta lege. Inainte de a se pune aceasta intrebare ar trebui sa ne gandim cum sa poti sa modifici o lege in trei zile si sa fie publicata si in Monitorul Oficial. Nu incape discutie", a raspuns atunci Dragnea.

Dragnea a fost condamnat in aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudarii votului la referendumul din 2012.