UPDATE Protocolul semnat de Clotilde Armand cu Romprest nu a fost votat de consilierii liberali / Armand: Iresponsabilitatea PNL Sector 1 să fie discutată în coaliție / Ce spun liberalii

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 1 septembrie 2021, 15:47 Actualitate | Administratie Locala


​​Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand
Protocolul semnat în 27 august de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și Romprest, compania de salubrizare cu care a fost în război deschis în ultimele luni, nu a fost votat de consilierii PNL în ședința de miercuri a Consiliului Local, iar proiectul nu a trecut de Consiliul Local. Consilierii PSD s-au abținut de la vot. Clotilde Armand spune că "iresponsabilitatea conducerii PNL Sector 1 trebuie să fie discutată în coaliție" și îi cere liderului PNL București "să dea explicații bucureștenilor pentru modul în care filiala sabotează partenerii de guvernare și cetățenii".
 • Care vor fi consecințele respingerii în CL a protocolului semnat de Clotilde Armand cu Romprest? Viceprimar: Compania și-ar putea suspenda serviciile de salubrizare

 • "Consilierii PNL Sector 1 nu au votat în ședința Consiliului Local de astăzi protocolul dintre Primăria Sectorului 1 cu Compania Romprest, protocol prin care operatorul de salubritate a acceptat toate condițiile noastre pentru care ne-am luptat în ultimele 10 luni și s-a angajat să avem un sector curat fără întreruperi, fără frecvențe fictive și fără facturi supraevaluate. Acest protocol a fost agreat de părți în urma discuțiilor de la Prefectură.
 • Cu alte cuvinte, compania Romprest acceptă să reducem costurile de la 240 de milioane de lei la 125 milioane dar PNL Sector 1 nu. Iresponsabilitatea conducerii PNL Sector 1 trebuie să fie discutată în coaliție și îi solicit public președintelui PNL București să ofere explicații bucureștenilor pentru felul în care filiala PNL Sector 1 sabotează partenerii de guvernare și cetățenii.
 • Nu este prima dată. Reamintesc că am vrut să preluăm parcurile Herăstrău și Cișmigiu să le restaurăm și PNL Sector 1 s-a opus fără nici un motiv. Vrem să modernizăm Calea Griviței și bd. Ion Mihalache și PNL Sector 1 s-a opus. Ce vedem în schimb? Atacuri și linșaje demne de PSD și zero proiecte, zero inițiative și soluții. Piedici pentru investiții de prost gust și infantilism politic", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.
Proiectul a picat în Consiliul Local cu 11 voturi "pentru" și 14 abțineri, conform reprezentanților Primăriei Sectorului 1.

Protocolul a fost semnat în 27 august, după ce Sectorul 1 a ieșit din starea de alertă, măsură instituită în plină criză a gunoiului.

"Operatorul de salubritate a acceptat toate condițiile noastre pentru care ne-am luptat în ultimele 10 luni. Fără frecvențe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvențele inexistente, banii economisiți se vor duce în investiții. Suma pe care ne-am angajat să o plătim este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit și votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu”, a scris atunci pe Facebook Clotilde Armand.Replica PNL


În replică, PNL Sector 1 susține că amendamentele consilierilor liberali la proiectul de hotărâre privind salubrizarea din sector au fost respinse, în bloc, de USR-PLUS şi PSD.
 • "Amendamentele aveau rostul de a pune în legalitate proiectul de HCL, asigurând respectarea legii şi a HCGMB 345/2020 privind regulamentul salubrizării la nivelul Bucureştiului.
 • Dacă de la PSD-işti nu aveam nicio aşteptare, după cum au administrat sectorul ani de zile, nu înţelegem poziţia partenerilor de la USR-PLUS. După cum nu înţelegem cum cineva a putut fi de acord cu un protocol care lasă zone întregi din sectorul 1, cu trafic intens, cu zero treceri pentru curăţenie.
 • Înţelegem că operatorul e bucuros să nu asigure curăţenia, cu binecuvântarea primarului, dar de ce face primarul Sectorului 1 asta?! Rămâne întrebarea: de ce ANEXA cu frecvenţele a fost ascunsă publicului? Inclusiv consilierii locali PNL au primit abia azi, cu doua ore înainte de şedinţa convocată ieri, anexa cu pricina. Cine se teme de transparenţă?", acuză PNL Sector 1.

Înțelegerea dintre Romprest și Primăria Sector 1HotNews.ro a scris pe 26 august despre înțelegerea dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest, potrivit căreia însă valoarea tarifelor pentru prestațiile companiei rămâne nemodificată.

Primăria Sectorului 1 garantează o plată lunară în valoare de 10,5 milioane lei până la sfârşitul lunii octombrie 2021, iar reprezentanții Romprest spun că frecvențele propuse asigură un program eficient pentru lunile septembrie şi octombrie 2021, prin care se garantează starea de curățenie, program ce necesită o plată lunară de minim 12,5 milioane lei.

”Sub condiția executării obligaţiei de plată a plăţilor asumate de către Primăria Sectorului 1 prin prezenta minută, Compania Romprest Service îsi asumă obligația respectării continuităţii serviciului de salubritate prestat în aria teritorială a Sectorului 1 Bucuresti şi nu va întrerupe serviciul de ridicare a gunoiului menajer şi a curăţeniei stradale. Primăria Sectorului 1 garantează o plată uno ictu (cu executare imediată) de 13,5 milioane lei, data plății urmând a fi comunicată cel mai târziu la data de 27.08.2021. Compania Romprest Service solicită ca această plată garantată să fie suplimentată până la o valoare cuprinsă între 15 şi 20 milioane lei, urmând a fi defalcată până la data de 25.09.2021, Primăria Sectorului 1 urmând a realiza o primă plată din suma de 13,5 milioane lei in primele 10 zile ale lunii septembrie 2021”, se arată în minuta încheiată pe 26 august între cele două părți.

Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, își asumă că își va îndeplini obligaţiile legale și contractuale care ii revin privind controlul şi sancționarea agenţilor economici al căror comportament conduce la acumularea de deşeuri in depozite necontrolate dar și faptul că va identifica urgent o soluție, chiar și cu caracter temporar, în ceea ce priveşte eliminarea finală prin depozitare a deșeurilor generate pe raza Sectorului 1.

Potrivit anexei minutei, prestațiile pentru lunile septembrie și octombrie se reduc.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7971 vizualizari

 • -17 (33 voturi)    
  Victoria s-a transformat in infrangere (Miercuri, 1 septembrie 2021, 16:17)

  Tyrion.lann [utilizator]

  De aceea e bine sa nu clamezi victoria prea repede, pana can nu ai garantia ca nu se mai poate intampla nimic neprevazut sau poate chiar previzibil sa iti strice planurile.
  Doamna primar chiar mentioneaza ca a mai avut voturi impotriva la proiectele sale, astfel ca ar fi trebuit sa fie mai circumspecta si sa se retine din discursuri triumfaliste pana cand nu e totul 100% finalizat.
  • +10 (14 voturi)    
   Problema e PNL Sector 1 (Miercuri, 1 septembrie 2021, 18:42)

   relax4 [utilizator] i-a raspuns lui Tyrion.lann

   Si mai aiurea e ca la conducerea PNL sect. 1 sunt niște tineri, unii educati dar ca obiceiuri se aseamănă cu PSD. Asta era generatia care trebuia sa schimbe România.

   Punctual, de ce nu face PNL o aritmetică de clasa a doua? Dacă ai un contract umflat de două ori si reduci achizițiile cu jumătate, cumperi cealaltă jumătate la pretul corect, Primăria si sectorul 1 economiseste 25%. Matematica e frumoasă, dar nu se potrivește cu căpușele.
 • -22 (42 voturi)    
  Impossible! (Miercuri, 1 septembrie 2021, 16:24)

  atc [utilizator]

  - 21.06 2021- Libertatea: "Clotilde Armand a refuzat să mai plătească o serie de facturi pentru anul trecut, în valoare de peste 14 milioane de euro, pe motiv că tarifele practicate de companie sunt de 4-5 ori mai mari decât în alte orașe... Clotilde Armand: O să susțin în continuare rezilierea contractului cu Romprest"
  - HotNews.ro a scris pe 26 august despre înțelegerea dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest, potrivit căreia însă valoarea tarifelor pentru prestațiile companiei rămâne nemodificată..
  Pai, si noi ce facem? Dupa 10 luni de " dai si lupta cu mafiotii", dna. primaritzatza a batut palma cu ei pe aceleasi tarife ( de 4-5 ori mai mari)? Nu pot sa cred asa ceva! C'est corruption, madame la Maire?!
  • +17 (21 voturi)    
   Servicii fictive (Miercuri, 1 septembrie 2021, 16:43)

   patraphir [utilizator] i-a raspuns lui atc

   Pretul pentru servicii e acelasi dar s-a redus frecventa lor, pentru ca oricum erau fictive. Detalii minuscule pentru un postac de partid care repeta aceeasi minciuna.
  • +14 (16 voturi)    
   Grea matematica asta... (Miercuri, 1 septembrie 2021, 18:18)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui atc

   Daca erau de 4-5 ori mai mari cand tariful era de 240 milioane, cum pot fi aceleasi tarife, tot de 4-5 ori mai mari la 125 milioane???
   • -2 (2 voturi)    
    Chiar grea! (Joi, 2 septembrie 2021, 9:10)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

    Inainte de-a deschide gura, mai treci pe la scoala si
    vezi ce-nseamna "tarif" . Hai ca-ti spun tot eu: PRET UNITAR.Si mai pe-ntzelesul tau: indiferent daca cumperi 1 sau 100 de gogosi , pretul ( tariful) per gogoasa-i acelasi: 1 leu Unii, cu scoala terminata, fac deosebirea intre PRET( 1 leu) si COST( 1 sau100 lei).
    - daca nu te lua somnul dupa titlu, vedeai ce spune HN./26.08
    P.s. Am ales exemplul cu gogosile fiind tu producator en-gros..
    • 0 (0 voturi)    
     Da, se pare ca nu numai matematica... (Joi, 2 septembrie 2021, 16:49)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui atc

     Vad ca si limba romana e grea... Iata ce zice DEX: "TARÍF, tarife, s. n. 1. Preț (stabilit oficial) pentru prestările de servicii, transport, telefon, radio, consum de energie electrică etc. ". Deci e valabil si ca pret, nu neaparat unitar. Iar aici nu cred ca se aplica pretul unitar (chiar daca poate insemna si asta) pentru simplul motiv ca ar fi prea complicat: ce ar fi sa aplicam un pret unitar ca, tarif pentru mutarea containerului de gunoi de pe trotuar la masina, tarif pentru atasarea la masina, tarif pentru actionarea masinii pentru golirea containerului, etc., etc. Nu ar fi absurd? De asta in acest caz nu e vorba de un pret unitar. In plus, daca ar fi si totalul e mai mic, ce inseamna: ca o serie de operatiuni nu se mai fac. Dar care: Nu mai ridic gunoiul decat din 2 in 2 strazi, golesc doar jumatate din containere? Iarasi, nu e absurd?
     • +1 (1 vot)    
      ca bine zici! (Joi, 2 septembrie 2021, 18:24)

      atc [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      Chiar nu-ntelegi sau doar te faci?
      1. Pret unitar ( adica pe unitatea de masura). De ex:
      - ptr. ridicatul gunoiului: pe tona sau m.c., presupunand tot ce-nseamna manipularea acestuia ( ca sa nu-ti mai pui probleme absurde)
      - ptr. transportul gunoiului: pe km, incluzand si darea colturilor la strazi, pusul franei in caz de ceva, oprirea la semafoare, etc.
      -ptr. maturat strazile, pe m.p., indiferent de lungimea maturilor folosite si din cate paie sunt confectionate. Sper ca acum ti-e clar!
      2. Nu din doua-n doua strazi,de ex., ci saptamani! Chiar asa greu ti-e?
      Si iata ca ti-am rezolvat nu numai problema cu matematica, ci si cea cu lb. romana. Ambele, pentru incepatori.
      • 0 (0 voturi)    
       Se pare ca am avut dreptate... (Joi, 2 septembrie 2021, 20:15)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui atc

       Evident ca unele au fost exagerari, sperand ca asa va fi mai clar. Se pare ca m-am inselat. Deci chiar daca insisti pe pretul unitar, tot nu preaa iese. Si ce daca se ridica gunoiul la doua saptamani? Si in alte parti e asa, de ex. o saptamana se ridica reciclabilele, cealalta gunoiul menajer. Asta nu se inseamna ca se ridica mai putin gunoi, ci tot atata, ca tot atata gunoi se face indiferent cand se ridica. Deci daca am pretul unitar cu atata/tona (sa zicem), ce conteaza ca ridic o tona saptamanal sau doua tone la doua saptamani? Nu ar trebui sa dea acelasi total? Iarasi matematica...
 • +14 (16 voturi)    
  Au mai ramas (Miercuri, 1 septembrie 2021, 16:30)

  RobertRO [utilizator]

  Dragi PNL-isti (in particular), si dragi politicieni (in general),
  Au mai ramas cca. 3 ani pana la urmatoarele alegeri. Continuati voi sa ii dati inainte tot asa si... guess what? :))
 • +13 (15 voturi)    
  usl (Miercuri, 1 septembrie 2021, 16:46)

  rochiri [utilizator]

  usl-ul de la sector 1..vrea si pnl un diamant ceva de la romprest..asta este
 • +16 (18 voturi)    
  deci PNL vrea ca Romprest sa FURE mai departe (Miercuri, 1 septembrie 2021, 16:53)

  Gryphus [utilizator]

  pe vechiul contract semnat de PNL si continuat de PSD

  Eu cred ca USR trebuie sa decida ruperea acestei facaturi de coalitie
  • 0 (0 voturi)    
   pai... (Miercuri, 1 septembrie 2021, 22:52)

   mano84 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   din cate inteleg, s-a injumatatit suma, dar si frecventa efectuarii serviciilor, nu? deci doar se injumatateste comisionul, nu?
 • +13 (17 voturi)    
  ! (Miercuri, 1 septembrie 2021, 17:51)

  tudorr [utilizator]

  Penele si-a dat arama pe fata, USL traieste! Spurcata natie...
 • +15 (19 voturi)    
  PNL = PSD (Miercuri, 1 septembrie 2021, 17:59)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  PNL = PSD
 • +11 (15 voturi)    
  Motivul (Miercuri, 1 septembrie 2021, 18:00)

  Traian Ardeleanu [utilizator]

  De ce a respins PNL acordul? PNL sector 1 are ca sef pe fiul unui parlamentar FSN din anii 1990 si vicepresedinte al Bancorex, un anume Burduja. Burduja jr este un tanar arivist parasutat de la un ONG lansat cu binecuvantarea lui Dan Voiculescu si un partid de buzunar (PACT) pana la postul de vice-presedinte PNL si sef la filiala sectorului 1. In calitate de sef al consilierilor Romprest (dupa cum singuri s-au denumit penelistii intr-o scapare edificatoare) Burduja jr actioneaza trup si suflet de partea mafiei gunoaielor, al carei membru de facto este. Noua conducere a PNL Bucuresti trebuie sa se debaraseze urgent de aceasta secatura primejdioasa.
 • +5 (7 voturi)    
  sa se aleaga pntcd-ul de PNL (Miercuri, 1 septembrie 2021, 20:02)

  cristi_an [utilizator]

  sa cada mana aluia care ii mai voteaza :)
 • +4 (6 voturi)    
  PNL sector 1 (Miercuri, 1 septembrie 2021, 20:23)

  NOTORIOUS [utilizator]

  sunt mereu cei mai mari blatisti cu ciuma rosie!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by