Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, anunță pe Facebook că a găsit o cale de a pune în aplicare protocolul semnat cu Romprest și fără să fie nevoie de votul consilierilor PSD și PNL. ”Îi informez pe consilierii USL Sector 1 că am primit astăzi o nouă adresă de la Compania Romprest prin care este recunoscută legalitatea actului”, scrie Clotilde.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres
  • Îi informez pe consilierii USL Sector 1 că am primit astăzi o nouă adresă de la Compania Romprest prin care este recunoscută legalitatea actului prin care economisim milioane de lei cu salubrizarea, prin care compania de salubrizare îți asumă să nu mai șantajeze Primăria Sectorului 1.
  • Așadar, am o veste proastă pentru grupul USL Sector 1: Ghinion! Am găsit modalitatea legală prin care protocolul semnat este valid și fără votul consilierilor USL Sector 1. Timp de 10 luni de zile am fost acuzată că doar provoc scandal și că nu fac nimic în privința gunoaielor. Iată cine a făcut cu adevărat scandal și cine a vrut să șantajeze primarul.

”Azi am venit în fața Consiliului Local cu o propunere concretă, agreată de operatorul de salubritate: cheltuieli mai mici, străzi curate și fără gunoi în Sectorul 1. PNL a refuzat această propunere și a făcut front comun cu PSD. Prin acest șantaj al consilierilor PNL și PSD ar fi existat din nou riscul ca de mâine străzile să fie din nou pline de gunoaie. Tupeu infinit după ce tot PNL & Co ne-au pus în cârcă cel mai scump contract de salubrizare din România pe o durată de 25 de ani.”, a scris primarul sectorului 1 pe Facebook.

Protocolul semnat în 27 august de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și Romprest, compania de salubrizare cu care a fost în război deschis în ultimele luni, nu a fost votat de consilierii PNL în ședința de miercuri a Consiliului Local, iar proiectul nu a trecut de Consiliul Local. Consilierii PSD s-au abținut de la vot. Clotilde Armand spune că "iresponsabilitatea conducerii PNL Sector 1 trebuie să fie discutată în coaliție" și îi cere liderului PNL București "să dea explicații bucureștenilor pentru modul în care filiala sabotează partenerii de guvernare și cetățenii".

Replica PNL

În replică, PNL Sector 1 susține că amendamentele consilierilor liberali la proiectul de hotărâre privind salubrizarea din sector au fost respinse, în bloc, de USR-PLUS şi PSD.

"Amendamentele aveau rostul de a pune în legalitate proiectul de HCL, asigurând respectarea legii şi a HCGMB 345/2020 privind regulamentul salubrizării la nivelul Bucureştiului.

Dacă de la PSD-işti nu aveam nicio aşteptare, după cum au administrat sectorul ani de zile, nu înţelegem poziţia partenerilor de la USR-PLUS. După cum nu înţelegem cum cineva a putut fi de acord cu un protocol care lasă zone întregi din sectorul 1, cu trafic intens, cu zero treceri pentru curăţenie.

Înţelegem că operatorul e bucuros să nu asigure curăţenia, cu binecuvântarea primarului, dar de ce face primarul Sectorului 1 asta?! Rămâne întrebarea: de ce ANEXA cu frecvenţele a fost ascunsă publicului? Inclusiv consilierii locali PNL au primit abia azi, cu doua ore înainte de şedinţa convocată ieri, anexa cu pricina. Cine se teme de transparenţă?", acuză PNL Sector 1.