Compania de salubrizare Romprest a anunțat vineri seara că „va face efortul” și va colecta şi stoca temporar deşeurile de la patru spitale din Sectorul 1.

Lucratori RomprestFoto: Agerpres

„În condițiile în care operatorii autorizați ai activităților de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea, din cauza faptului ca Autoritatea contractanta nu a achitat serviciile prestate, situatie care a dus la blocarea capacitatilor de colectare si transport ale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 si deci la imposibilitatea de a presta, compania Romprest Service SA anunta ca va face efortul de a colecta si stoca temporar, pentru o perioada limitata, deseurile de la cele 4 obiective strategice de sanatate publica – Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, unitati sanitare aflate in subordinea Primariei Sectorului 1”, a informat Romprest într-un comunicat difuzat vineri seară.

Firma de salubrizare face totodată „apel la Consiliul Local al Sectorului 1, partenerul contractual, de a intelege importanta derularii in regim de continuitate a activitatilor serviciului de salubritate si de a debloca platile restante fata de operatorul de salubritate, evitand astfel escaladarea acestei situatii”.

Cum a pornit noua criză a gunoiului din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat zilele trecute „un nou șantaj de tip mafiot” din partea companiei de salubrizare Romprest, care a anunțat din nou că nu mai ridică gunoiul din sector, edilul îndemnându-i pe bucureșteni să sesizeze Poliția Locală dacă nu li se ridică gunoiul.

Clotilde Armand a mai spus că dacă în cel mult 24 de ore de la anunțul companiei gunoiul nu este ridicat, va rezilia contractul și va aduce un alt operator de salubritate.

Vineri, primarul Sectorului 1 a cerut Prefecturii Capitalei să fie declarată „stare de alertă” în sector din cauza situației sanitare, în contextul în care sectorul a început din nou să se umple de gunoaie, pentru că firma Romprest a oprit din nou colectarea acestuia.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand le-a promis bucureștenilor că „acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și de mafia gunoaielor va lua curând sfârșit”.