Televiziunea de stat libiana a difuzat ceea ce se presupune a fi un mesaj audio al lui Muammar Gaddafi, in care acesta infirma informatiile potrivit carora ar fi fost ranit. Gaddafi a declarat ca bombardamentele NATO nu ar avea cum sa il atinga, pentru ca el este purtat in "inimile a milioane de libieni", potrivit AFP.

Muammar Gaddafi Foto: Rompres

Potrivit Reuters, in mesajul audio transmis vineri seara, Gaddafi a spus ca este "viu si nevatamat" si ca se afla intr-un loc in care bombardamentele NATO "nu-l pot ajunge". Nu este clar daca liderul libian a parasit capitala Tripoli sau daca prin locul in care bombardamentele NATO nu ar putea ajunge se refera la "inimile libienilor", dupa cum a precizat in mesaj.

"Le transmit cruciatilor lasi ca ma aflu intr-un loc in care nu pot sa ma gaseasca si sa ma omoare", a spus Gaddafi in inregistrarea difuzata de televiziunea al-Jamahiriya.

Gaddafi a catalogat atacul de joi coordonat de catre NATO asupra resedintei sale, drept "las" si le-a multumit sefilor de stat care s-au interesat de starea sa de sanatate.

Mesajul audio nu face decat sa alimenteze speculatiile privind starea de sanatate a liderului libian. "Gaddafi ne-a obisnuit cu discursuri video de trei ore. Mesajul audio din aceasta seara are un minut si jumatate", a remarcat un corespondent Al-Jazeera.

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a declarat, vineri, ca Muammar Gaddafi a parasit, cel mai probabil, capitala Tripoli, dupa ce a fost ranit intr-unul din atacurile aeriene ale aparatelor NATO. Purtatorul de cuvant al liderului libian a spus ca informatia prezentata de seful diplomatiei de la Roma este "o prostie".

Statele Unite nu au nicio dovada care sa sugereze ca liderul libian ar fi fost ranit, potrivit unei declaratii emise, vineri, de catre purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Mark Toner, citat de AFP.

"Exista informatii de presa care atesta faptul ca ar fi fost ranit. Nu avem insa nicio dovada care sa confirme aceste informatii", a declarat Toner.

Radio Cadena Ser a anuntat ca procurorul Tribunalului Penal International, Luis Moreno Ocampo, va solicita emiterea unor mandate de arestare pentru crime impotriva umanitatii pentru Gaddafi, fiul sau si seful spionajului libian, al-Abdullah Senussi. Postul de radio citeaza surse din cadrul instantei de judecata. Reprezentantii ICC au confirmat faptul solicitarea va fi depusa, luni, insa au refuzat sa ofere detalii suplimentare, informeaza Reuters.

Citeste si: