Liderul libian Muammar Gaddafi a parasit, cel mai probabil, capitala Tripoli, dupa ce a fost ranit intr-unul din atacurile aeriene ale aparatelor NATO, a declarat vineri ministrul italian de externe, Franco Frattini, citat de Reuters. Purtatorul de cuvant al liderului libian a spus ca informatia prezentata de seful diplomatiei de la Roma este "o prostie".

Muammar GaddafiFoto: Agerpres

Frattini a declarat ziaristilor ca a primit informatia de la episcopul catolic de la Tripoli, Giovanni Innocenzo Martinelli. Acesta i-a spus ca, "dupa toate probabilitatile, Gaddafi se afla in afara capitalei Tripoli si, cel mai probabil, chiar ar fi fost ranit de atacurile NATO".

Guvernul libian a infirmat imediat informatia, relateaza televiziunea Al-Arabiya, care citeaza un oficial de la Tripoli ce a telefonat postului din Dubai.

Muammar Gaddafi nu a fost ranit "in niciun fel" si continua sa conduca tara, a spus purtatorul de cuvant al liderului libian. Oficialul a afirmat ca informatia prezentata de Frattini este "o prostie".

"Liderul are un moral ridicat. Este intr-o forma buna. Gaddafi conduce tara zi dupa zi. Nu a fost ranit in niciun fel", a spus Mussa Ibrahim.