Politicienii romani sunt nationalisti in opozitie si filomaghiari la putere, a declarat vineri, la Sfantu Gheorghe, vicepresedintele PDL Theodor Paleologu, preluat de Agerpres. Democrat-liberalul s-a referit la faptul ca membrii Parlamentului European au primit o invitatie din partea eurodeputatilor Laszlo Tokes, Csaba Sogor si Iuliu Winkler la o receptie ocazionata de deschiderea "reprezentantei Tinutului Secuiesc'' la Bruxelles.

"De 20 de ani, politicienii romani sunt nationalisti in opozitie si filomaghiari la putere. Este o ipocrizie de care se fac responsabile toate partidele politice", a spus Paleologu.

El a mentionat ca PNL si PSD, aflate in prezent in opozitie, au avut aceeasi atitudine ca si PDL atunci cand s-au aflat la guvernare impreuna cu UDMR.

Intrebat ce "priza" la electorat are discursul nationalist, Paleologu a spus ca "mai are putin fara indoiala, dar mult mai putin insa decat in anii 90", adaugand ca "electoratul romanesc e mult mai matur si intelept decat acum 15-20 de ani'.

Membrii Parlamentului European au primit o invitatie din partea eurodeputatilor Laszlo Tokes, Csaba Sogor si Iuliu Winkler la o receptie ocazionata de deschiderea "reprezentantei Tinutului Secuiesc'' la Bruxelles. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, biroul de reprezentare al "Tinutului Secuiesc" va functiona in incinta Casei Regiunilor Ungare de la Bruxelles, care a oferit spatiu gratuit celor doua judete.

Invitatia anunta ca receptia inaugurala va avea loc in Salonul membrilor din Parlamentul European la data de 31 mai, intre orele 17,00 si 19,00.

Potrivit unor surse europarlamentare, la evenimentul de marti seara vor participa si presedintii Consiliilor Judetene Mures, Covasna si Harghita - Edita Emoke Lokodi, Tamas Sandor si Csaba Borboly.

Joi, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat ca deschiderea unei reprezentante a Tinutului Secuiesc la Bruxelles nu reprezinta un act anticonstitutional sau imoral si a intrebat daca, in ipoteza unui demers similar al Tarii Motilor sau Bucovinei, societatea romaneasca se va incendia.

Kelemen Hunor a explicat ca este vorba despre o initiativa a presedintilor Consiliilor Judetene din Harghita si Covasna care dateaza din urma cu 2-3 ani si care viza gasirea unui birou pentru a tine legatura cu institutiile de la Bruxelles, scopul fiind atragerea de fonduri in cele doua judete.

El a adaugat ca la acest demers s-a alaturat si judetul Mures.