Crin Antonescu a declarat intr-un interviu pentru Agerpres ca l-ar reprimi bucuros in PNL pe fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, recent eliberat din inchisoare, daca acesta din urma doreste sa redevina membru al partidului.

"L-am si intalnit pe Cristi Anghel, cu multa placere de altfel. Este un om pe care il apreciez in mod deosebit pentru activitatea sa in administratie, pentru tinuta sa civica, intelectuala. N-am facut foarte multe comentarii in fata unei sentinte, chiar daca ea mi s-a parut nedreapta, pentru ca era sentinta unei instante si sentinta unei instante este altceva decat masura de arestare preventiva sau alte giumbuslucuri care se petrec prin viata politico-juridica din Romania. Am avut, cred, si eu si PNL, in ciuda aprecierii si solidaritatii cu Cristi Anghel, o atitudine cat se poate de corecta in aceasta privinta. Daca domnul Anghel doreste sa-si reactiveze conditia de membru al PNL, eu nu sunt decat bucuros si asa cum am fost inainte onorat sa fiu coleg cu Cristi Anghel, as fi si de acum incolo", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal a mai spus ca "fara doar si poate" l-ar introduce pe Anghel in echipa sa in eventualitatea in care va candida din nou la presedintia PNL.

Cristian Anghel a facut parte din echipa lui Crin Antonescu la Congresul Extraordinar al PNL din martie 2010, fiind ales membru al Biroului Politic Central (BPC) al partidului. Ulterior, el si-a dat demisia din toate functiile detinute si din calitatea de membru PNL, dupa ce a fost condamnatde Curtea de Apel Cluj la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru coruptie si abuz in serviciu. El a stat insa numai zece luni dupa gratii, fiind eliberat conditionat luna trecuta.

Citeste mai multe despre dosarul lui Cristian Anghel in sectiunea "Dosare de Coruptie".