Magistratii Judecatoriei Baia Mare au admis, miercuri, cererea de eliberare conditionata formulata de fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel. Cererea de eliberare conditionata a fost acceptata si de procurorii DNA Cluj, anunta Agerpres.

Astfel, fostul edil ar putea parasi penitenciarul pe 18 ianuarie, dupa finalizarea procedurilor.

Cristian Anghel a fost condamnat in martie 2010 de Curtea de Apel Cluj la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru neglijenta in serviciu si coruptie, dupa ce si-a dat acordul pentru achizitionarea unui imobil social pentru care primaria Baia Mare a platit aproape 550.000 de euro, desi valoarea de piata a cladirii a fost evaluata de experti la 150.000 de euro.

Avocatul sau, Ioan Blajan a declarat, miercuri, ca admiterea cererii de eliberare conditionata a fost un lucru firesc, deoarece solicitarea a fost admisa de catre comisia de specialitate a Penitenciarului Baia Mare, unde clientul sau isi ispaseste pedeapsa si era putin probabil ca instanta sa refuze cererea.

"Concluziile noastre au fost de admitere a propunerii, inclusiv a DNA. Hotararea devine definitiva, urmand a fi eliberat conditionat cu respectarea conditiilor specifice legii", a precizat avocatul Ioan Blajan.

Anghel a fost obligat atunci sa plateasca Primariei Baia Mare un prejudiciu de 394.500 euro, judecatorii mentinand sechestrul asupra bunurilor sale mobile si imobile, instituit in cursul urmaririi penale.

Potrivit portalului eMaramures.ro, Anghel a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu in forma calificata. Dosarul a fost trimis instantei in anul 2006, procurorii propunand condamnarea acestuia la 15 ani de inchisoare, si s-a judecat la Tribunalul Maramures, care a dat un verdict favorabil alesului baimarean, membru al PNL la acel moment. Acesta a fost atacat insa de DNA, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii anticoruptie i-au imputat edilului un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro dupa ce Consiliul Local Baia Mare a aprobat achizitionarea unui bloc la pretul de 544.500 euro de la o asociatie familiala. Aceasta din urma cumparase imobilul cu putin timp inainte de a se face tranzactia cu municipalitatea, cu numai 150.000 euro. Proprietarul initial al cladirii sustine ca, inainte de a o vinde asociatiei familiale, trimisese o oferta Primariei Baia Mare, dar nu a primit niciun raspuns.