Premierul desemnat de seful statului, Lucian Croitoru, prezinta, la aceasta ora, lista noului Cabinet, cu care se va prezenta in fata Parlamentului saptamana viitoare. "Am trimis la Parlament programul de guvernare si lista ministerelor si a ministrilor", a anuntat cu putin timp in urma premierul desemnat.

Lista completa a ministrilor propusi de Lucian Croitoru:

Emeric Florin Saghi - Ministerul Internelor

Vasile Blaga - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Gheorghe Pogea - Ministerul Finantelor

Adriean Videanu - Ministerul Economiei si Comertului

Radu Berceanu - Ministerul Transporturilor

Daniel Funeriu - Ministerul Educatiei, Cercetarii si Sportului

Mihai Seitan - Ministerul Muncii

Bogdan Aurescu - Ministerul de Externe

Mihai Stanisoara - Ministerul Apararii

Catalin Predoiu - Ministerul Justitiei

Cristian Vladescu - Ministerul Sanatatii

Adrian Radulescu - Ministerul Agriculturii

Sulfina Barbu - Ministerul Mediului

Teodor Paleologu - Ministerul Culturii

"Actuala formula guvernamentala propusa de premierul desemnat este, pe de-o parte, cea mai buna dovada ca PDL isi asuma in continuare greutatile si responsabilitatea guvernarii, si ramane in continuare principalul sustinator al reformelor economice si al respectarii acordului cu FMI iar pe de alta parte, faptul ca pe pozitiile fostilor ministri din PSD au fost numiti tehnocrati este o dovada in plus de buna-credinta si o demonstratie clara a faptului ca PDL nu doreste sa ocupe pozitii pentru oamenii din partid, ci doreste o guvernare coerenta si eficienta a Romaniei". - Cristian Boureanu

Declaratiile lui Lucian Croitoru:

  • Am sprijinul PD-L si am negociat cu reprezentantii celorlalte partide parlamentare si minoritatile nationale.
  • Acestia din urma mi-au comunicat ca nu imi vor da votul. Ulterior, m-am intalnit atat cu reprezentantii PD-L, cat si cu presedintele Romaniei, care mi-au dat asigurari ca, in situatia economica actuala, noul Cabinet va primi votul Parlamentului.
  • Am trimis la Parlament programul de guvernare si lista ministerelor si a ministrilor.
  • Starea economica a tarii este sub control. Comunicatul transmis de FMI reprezinta o noua sansa ca nu vor exista derapaje.
  • Voi fi un premier care va face tot ce ii sta in putinta sa vina cu solutii pentru problemele actuale.

In cursul diminetii, primarul sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoita, a declarat ca premierul desemnat de seful statului, Lucian Croitoru, va prezenta saptamana viitoare Parlamentului lista ministrilor noului Guvern - o echipa de specialisti, din care nu va face parte niciun om politic.

"Sa fiti convinsi ca domnul Croitoru va veni in Parlament saptamana viitoare cu o echipa de specialisti, fara niciun om politic", a afirmat Liviu Negoita, adaugand: "Sa-i vad atunci pe cei din coalitia PSD-PNL-UDMR ce motive vor mai avea sa nu voteze acest Guvern".

El a mai spus ca Guvernul Croitoru are nevoie urgent de votul Parlamentului pentru a putea incepe discutiile cu FMI si Comisia Europeana, pe tema eliberarii noilor transe din imprumutul extern.

Surse democrat-liberale afirmau, in urma cu doua zile, ca Lucian Croitoru urmeaza sa prezinte un Guvern format din 14 tehnocrati.