Senatorul ALDE Vasile Nistor i-a cerut luni, in plenul Senatului, demisia lui Calin Popescu-Tariceanu, liderul ALDE, din functia de presedinte al acestui for legislativ. Nistor, care provine din fostul Partid Conservator condus de Daniel Constantin si este presedinte executiv al acestui partid, a luat cuvantul de la microfonul central in plenul Senatului, insa Tariceanu nu era prezent in sala.

Nistor VasileFoto: senat.ro

"Ceea ce se intampla in tara si numarul mare de protestatari imi intareste convingerea ca imaginea Senatului a fost in ultimii patru ani stirbita din cauza unor grave abateri realizate de catre colegii mei si care nu ne fac deloc cinste. A venit momentul sa demonstram ca nu toti suntem la fel. Unii membri ai Senatului sunt anchetati sau au dosare penale si din acest motiv consider ca a venit momentul ca acestia sa demisioneze din functia de conducere detinuta la nivelul Senatului, sa renunte la imunitatea parlamentara sau la mandatul de senator pentru a se pune la dispozitia Justitiei.

Imi pare rau ca nu este domnul presedinte Tariceanu. Domnule Tariceanu, consider ca aveti datoria morala fata de Romania sa va prezentati demisia din functia de presedinte al Senatului intrucat sunteti acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. In orice tara din Europa democratica, al doilea om in stat reprezinta un etalon pentru ceilalti. Ca presedinte al Senatului, ar trebui sa dati dovada de consideratie si respect pentru romanii care v-au votat si v-au acordat increderea", a spus Nistor de la microfonul central al Senatului.

Solicitarea vine pe fondul unor tensiuni tot mai accentuate in cadrul partidului format din fuziunea PC cu PLR condus de Tariceanu.

UPDATE: Varujan Vosganian, senator ALDE, i-a dat replica lui Nistor intr-un comunicat de presa: "Timp de 5 luni de zile, domnul Nistor nu s-a sinchisit să aibă vreun comentariu referitor la acest subiect, ci, dimpotrivă, i-a priit poziția de vicepreședinte al Senatului susținut de ALDE... Ieșirea publică a senatorului Vasile Nistor reprezintă, în fapt, negocierea trecerii sale la altă formațiune politică. În mod surprinzator, dar explicabil după afirmația din Senat a domnului Nistor, înainte de începerea ședinței, senatorii PNL au anunțat că va urma o declarație <>, pentru a-i cita direct pe cei din PNL. Este de văzut în următoarele zile dacă această previziune se va adeveri".

Citeste si: