Nicusor Dan, presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul, a reactionat pe pagina sa de Facebook la informatiile potrivit carora PNL este dispus sa ii ofere o primarie de sector in schimbul sustinerii acestuia pentru Ludovic Orban, afirmand ca nu crede ca Orban poate fi "garantia unei schimbari reale" asa cum a fost ea ceruta in strada.

Nicusor DanFoto: HotNews.ro

Dan, care si-a anuntat candidatura la Primaria Capitalei cu un program electoral, a afirmat ca este dispus sa discute cu PNL, dar nu pe functii, ci pe proiecte.

Ce a scris miercuri seara Nicusor Dan:

"De peste 10 ani de zile luptam pentru un mod diferit de a face administratie publica in Bucuresti, nu pentru functii. Luptam pentru integritate, pentru competenta, pentru respectarea legii si a drepturilor cetatenesti, pentru institutii puternice, eficiente si functionale, care sa fie cu adevarat in slujba oamenilor.

Este oare Partidul National Liberal (PNL) capabil de o schimbare reala, radicala, a modului in care participa, prin intermediul primarilor si al consilierilor, la administrarea Municipiului Bucuresti?

Nu cred, uitandu-ma la actele pe care le semneaza astazi Primarul General Interimar Razvan Sava. Poate fi Ludovic Orban garantia unei schimbari reale a modului de a face politica, schimbare ceruta in strada de sute de mii de persoane? Nu cred.

Daca PNL vrea sa ne arate contrariul, putem sta de vorba. Dar nu pe functii, ci pe proiecte si pe oameni noi, integri si competenti."

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat miercuri, la Adevarul Live, ca PNL urmeaza sa poarte discutii cu Nicusor Dan si cu partidul M10 al Monicai Macovei. Surse politice din partid au declarat ca PNL este dispus sa ii ofere lui Nicusor Dan sustinerea acestuia pentru o primarie de sector, daca acesta la randul sau il va sustine pe Ludovic Orban in alegerile pentru Primaria Capitalei.