​Conducerea PNL urmeaza sa poarte discutii cu Nicusor Dan si cu partidul M10 al Monicai Macovei, a anuntat miercuri copresedintele PNL Alina Gorghiu. Surse politice din partid au declarat ca PNL este dispus sa ii ofere lui Nicusor Dan sustinerea acestuia pentru o primarie de sector, daca acesta la randul sau il va sustine pe Ludovic Orban in alegerile pentru Primaria Capitalei.

"Acum purtam discutii despre cum am putea maximiza sansele lui Ludovic Orban de a castiga. Nu exclud o varianta in care sa reusim sa ne asezam la masa cu structuri de genul Uniti salvam, M10, pentru a putea agrea varianta comuna", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, la Adevarul Live.

Potrivit unor surse politice liberale, PNL i-ar putea oferi lui Nicusor Dan, in cadrul acestor discutii care ar putea urma, sustinerea din partea paridului pentru o primarie de sector.

Pe de alta parte, presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul si-a anuntat in mod clar candidatura la Primaria Capitalei, iar pe 24 februarie si-a lansat si programul electoral.

Dan a mai candidat si la alegerile din 2012, cand a obtinut aproximativ 8,5% din voturi, plasandu-se pe locul al treilea.