Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, sa gaseasca impreuna cu rectorii solutii pentru a avea mai multe locuri la facultati in domeniul IT. "Va rog ca, de pe acum, la cererea companiilor de IT, sa gasiti solutii sa avem mai multe locuri la facultatea de IT. Degeaba producem metalurgisti si tot felul de alte meserii pe care nu le mai cauta nimeni", a declarat Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Victor Ponta si Sorin Cimpeanu, in sedinta de guvernFoto: Agerpres

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, este rector suspendat al Universitatii de Agronomie din Bucuresti si a fost, pana la preluarea mandatului de ministru, presedinte al Consiliului National al Rectorilor.

In cursul sedintei executivului de astazi, 3 iunie 2015, premierul Victor Ponta i-a transmis ministrului Educatiei un mesaj amplu referitor la proiectul unei noi legi a educatiei. Ponta l-a sfatuit pe Cimpeanu nu cada "in capcana in care au cazut toti ministrii" si sa faca legea "atunci cand e toata lumea de acord", dar in acelasi timp sa fie "foarte implicat" si sa dea mesaj de "seriozitate".

In acest context, Victor Ponta a spus: "Ca sunt lucruri de indreptat, bineinteles ca sunt lucruri de indreptat si va rog ca, de pe acum, la cererea companiilor de IT, sa gasiti solutii sa avem mai multe locuri la facultatea de IT. Degeaba producem metalurgisti si tot felul de alte meserii pe care nu le mai cauta nimeni. Toata lumea cauta IT-isti si nu avem absolventi destui. Si chiar va rog sa rog sa va intalniti cu rectorii, sa gasiti solutii sa avem mult mai multe locuri pentru acest domeniu, care sufera in Romania de lipsa de oameni pregatiti".

Citeste si: