Premierul Victor Ponta i-a transmis ministrului Educatiei, la inceputul sedintei de guvern, sa faca o noua lege a educatiei atunci cand e toata lumea de acord, de la parinti la presedintele Romaniei. "Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio lege a educatiei, pana cand nu sta toata lumea la masa, pana cand nu o gandeste pe termen lung, pana cand n-o facem ca in Europa sau ca in America", i-a spus Victor Ponta lui Sorin Cimpeanu.

Victor Ponta in sedinta de guvernFoto: Guvernul Romaniei
  • Declaratia vine dupa ce comisia de invatamant condusa de Ecaterina Andronescu a trimis saptamana trecuta, joi, Ministerului Educatiei si sindicatelor un proiect de noua lege a educatiei, care este insa o varianta veche de lege, care nu a mai fost updatata de ani.
  • Aceasta "ciorna" pentru care nimeni nu-si asuma responsabilitatea este "punctul de plecare" pentru o noua lege a educatiei, a anuntat ministrul Campeanu
  • In acest context, premierul Victor Ponta l-a sfatuit pe Sorin Cimpeanu sa nu cada "in capcana in care au cazut toti ministrii" si sa faca legea "atunci cand e toata lumea de acord", dar sa fie "foarte implicat"

La inceputul sedintei de guvern de astazi, 3 iunie 2015, premierul Victor Ponta i s-a adresat astfel ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu: "Domnule ministru Campeanu, sa nu cadeti in capcana in care au cazut toti ministrii. O sa facem o noua lege atunci cand e toata lumea de acord: Parlamentul, presedintele Romaniei, sindicatele, profesorii, elevii, parintii. Ca am vazut ca a inceput iarasi agitatia, ca schimbam iarasi legea. Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio lege a educatiei, pana cand nu sta toata lumea la masa, pana cand nu o gandeste pe termen lung, pana cand n-o facem ca in Europa sau ca in America, mai bine zis cu gandul la viitor. Deci, va rog sa fiti foarte implicat, dar sa dati un mesaj foarte clar, nu de instabilitate: Iar se schimba ceva, iar o luam de la capat cu schimbarile si ii innebunim pe oameni".

"Toata lumea trebuie implicata, e educatia tuturor, nu a Guvernului, nici a Parlamentului sau a altei institutii. Vreau sa masurati si acolo de 1.000 de ori, nu de zece ori. Discutati cu toata lumea, trebuie facute grupuri de lucru, trebuie gandit mult, nu va grabeste nimeni si dati mesajul de stabilitate si de seriozitate", a continuat seful Executivului.

"Ca sunt lucruri de indreptat, bineinteles ca sunt lucruri de indreptat si va rog ca, de pe acum, la cererea companiilor de IT, sa gasiti solutii sa avem mai multe locuri la facultatea de IT. Degeaba producem metalurgisti si tot felul de alte meserii pe care nu le mai cauta nimeni. Toata lumea cauta IT-isti si nu avem absolventi destui. Si chiar va rog sa va intalniti cu rectorii, sa gasiti solutii sa avem mult mai multe locuri pentru acest domeniu care sufera in Romania de lipsa de oameni pregatiti", a declarat Victor Ponta, la inceputul sedintei de guvern de astazi.

Mesajul premierului Victor Ponta vine cu 2 ore inainte de o conferinta de presa a ministrului Educatiei. Una dintre temele conferintei anuntate pentru miercuri, 3 iunie, ora 14:30: initierea procesului de consultare cu privire la continutul unui nou proiect al legii educatiei. HotNews.ro va transmite cele mai importante declaratii ale ministrului Sorin Cimpeanu.

Citeste si: