In cursa pentru sefia liberalilor, viitorul presedinte urmand sa fie ales joi, ar urma sa intre un al treilea candidat din generatia tanara, au declarat pentru HotNews.ro surse din PNL. Pana acum, si-au anuntat candidatura senatorul PNL, Teodor Atanasiu si deputatul PNL, Ludovic Orban, sustinut la scena deschisa de Crin Antonescu. Potrivit surselor HotNews.ro, e nevoie de un candidat care sa vina in intampinarea asteptarilor populatiei, cei doi fiind perceputi ca fiind reprezentanti ai vechii generatii de politicieni.

  • Potrivit surselor HotNews.ro, in discutie ar fi cel putin patru nume: Dan Motreanu, Eduard Hellvig, Alina Gorghiu si Cristian Busoi.

Inca de acum doua saptamani se prefigura o finala Atanasiu-Orban la sefia partidului. Surse din partid au declarat atunci pentru HotNews.ro ca liderii mai tineri din partid au sustinut o eventuala candidatura a lui Dan Motreanu, considerat mai potrivit cu asteptarile publicului dupa votul din 16 noiembrie, insa acesta nu doreste sa candideze la sefia partidului pe motiv ca inca nu beneficiaza de notorietate. Crin Antonescu nu doreste sa revina in prima linie.

Noul presedinte al fostului PNL va fi ales joi in cadrul Biroului Permanent National al partidului. Acesta ar urma sa fie si copresedinte al PNL-ului rezultat din fuziunea liberalilor cu PDL.

Pe de alta parte, potrivit site-ului stiripesurse.ro, senatorul PNL Teodor Atanasiu, candidat la sefia partidului, organizeaza, miercuri dupa-amiaza, o sedinta de taina cu liderii judeteni care-l sustin.

La ședință va participa și Marian Petrache, secretarul general, care face echipa cu Atanasiu. Se va discuta strategia care va fi implementata la alegerile pentru noul sef PNL si pentru diminuarea sanselor lui Ludovic Orban.

Sursele citate de stiripesurse sustin ca alegerea lui Orban la sefia deputatilor PNL a incurcat putin socotelile in tabara Atanasiu - Petrache deoarece Mihai Voicu a pierdut in ciuda faptului ca lansa ideea sustinerii lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis se va intalni joi seara cu toti presedintii de organizatii judetene ale PNL pentru a discuta despre succesiunea la sefia partidului. Potrivit stiripesurse.ro, Ludovic Orban se bucura de sustinerea lui Crin Antonescu, in timp ce Teodor Atanasiu se lauda ca ar avea sprijinul lui Klaus Iohannis.