Fostul director al Serviciului de Informatii Interne Teodor Melescanu a fost numit de premierul Victor Ponta consilier guvernamental pe probleme de aparare si securitate. Melescanu a confirmat numirea intr-o interventie telefonica la B1TV.

Teodor MelescanuFoto: HotNews.ro

"Am avut astazi o discutie cu premierul Ponta, care mi-a oferit posibilitatea de a lucra ca consilier pe probleme de aparare si securitate", a declarat Teodor Melescanu pentru B1TV, precizand ca isi va incepe activitatea in aceasta calitate incepand de vineri.

Melescanu, fost sef al SIE plecat pentru a candida la alegerile prezidentiale, a castigat 1,09% din voturi in primul tur al prezidentialelor iar ulterior, inaintea turului doi, el si-a anuntat sprijinul pentru candidatul Victor Ponta, iar Ponta a anuntat ca il va numi pe Melescanu in functia de consilier prezidential pentru securitate, in eventualitatea castigarii alegerilor.

In contextul scandalului privind problemele la votul din diaspora in primul tur, Ponta l-a propus pe Melescanu pentru postul de ministru de Externe in locul demisionarului Titus Corlatean.

Melescanu si-a depus mandatul de ministru de Externe, marti 18 noiembrie, la opt zile dupa ce a fost investit. Intr-o conferinta de presa, fostul sef SIE a declarat ca isi asuma responsabilitatea pentru faptul ca nu toti romanii din diaspora nu au reusit se voteze in turul al doilea al alegerilor prezidentiale si si-a cerut scuze public romanilor care nu au reusit sa isi exercite dreptul de vot.