Deputatul PSD Sebastian Ghita, acuzat recent de colegul sau de partid, primarul sectorului 3, Robert Negoita, si de candidata PMP la europarlamentare Carmen Rosu, de amenintare cu moartea si santaj, afirma ca cei doi "par niste conserve care sar atunci cand primesc cate un impuls".

"Atat Robert Negoita cat si Carmen Rosu par niste conserve care sar atunci cand primesc cate un mesaj sau cate un impuls", a declarat, pentru HotNews.ro, Sebastian Ghita.

In ceea ce-l priveste pe Robert Negoita, care a depus la Parchetul General o plangere penala impotriva sa, sustinand ca a fost amenintat cu moartea la telefon, Sebastian Ghita s-a declarat "surprins" de initiativa acestuia, in conditiile in care nu a "avut nimic de impartit, nicio afacere" cu primarul sectorului 3.

"Ma surprinde, nu-mi dau seama care este motivatia sau interesul lui Robert Negoita", a continuat Ghita, notand ca acest subiect apare cu o saptamana inaintea alegerilor europarlamentare. "Nu cred ca acest scandal ne trebuia", a comentat el, declarandu-se surprins si de faptul ca Robert Negoita "dupa zece zile s-a trezit ca e nervos ca l-am amenintat".

Ghita a precizat ca anchetele legate de sectorul 3 au fost difuzate de Evenimentul Zilei cat si de HotNews.ro cu o saptamana inainte de a fi preluate de Romania TV, care a fost unul dintre ultimele posturi care au vorbit despre acest subiect

"Putea foarte usor sa vada ca nu eu am initiat vreo campanie agresiva la adresa lui", a mai spus el. Sebastian Ghita a recunoscut ca a avut o discutie telefonica ca Negoita in data de 4 mai, dar aceasta a avut ca subiect "teme politice".

In ceea ce o priveste pe Carmen Rosu, care a depus la DNA o plangere impotriva lui Sebastian Ghita, pe care il acuza de santaj si trafic de influenta, deputatul PSD a precizat ca o cunoaste pe actuala candidata a PMP la alegerile europarlamentare din "2007 - 2008, ca om de afaceri", cand aceasta lucra la Ministerul Finantelor, pe fonduri PHARE.

"Am avut nenumarate discutii cu ea", a spus el, declarandu-se si in acest caz surprins de acuzatiile formulate de Carmen Rosu: "Sunt surprins pentru ca nici azi nu am nimic de impartit cu ea".

"Pare o chestie regizata. Dupa doi ani spui ca te-ai simtit amenintat, in plina campanie electorala", a mai comentat Sebastian Ghita.