Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a depus marti la Parchetul General o plangere penala impotriva deputatului PSD Sebastian Ghita, sustinand ca acesta l-a amenintat cu moartea la telefon, anunta Agerpres. "Mi-a spus: Te termin. Ai intrat pe mana mea. Te termin. Mori de mana mea. Nu o sa te las", a relatat Robert Negoita convorbirea cu Sebastian Ghita. Negoita a spus ca nu a inregistrat acea convorbire telefonica, aratand ca el "nu este securist" si nu provine dintr-o familie de securisti.

Robert Negoita si Sebastian GhitaFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

UPDATE 14:19 Deputatul PSD Sebastian Ghita sustine ca nu a vorbit cu Robert Negoita de mai multe zile si ca nu a avut niciodata legaturi de niciun fel cu acesta, transmite RomaniaTV.net.

"Nu am mai vorbit cu domnul Negoita nici direct si nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodata legaturi de niciun fel. Ori a visat urat ieri noapte, ori l-a pacalit cineva aseara la telefon", a declarat Sebastian Ghita, adaugand ca "daca te simti amenintat cu moartea nu astepti 10 zile sa reactionezi. Oricand pot pune la dispozitia jurnalistilor listingul telefonului meu".

"Poate e o strategie de campanie electorala pe care nu o inteleg. Am vazut o si la PDL si la alti adversari politici. Campania 'Sebastian Ghita exista'. Nu sunt asa de important. E ciudat, incredibil si incorect ce se intampla acum cu Robert Negoita", sustine deputatul PSD, potrivit sursei citate.

HotNews.ro a incercat sa ia legatura cu Robert Negoita, insa de la cabinetul sau ni s-a raspuns ca: "Nu stim nimic. Va rugam sa luati legatura cu biroul de presa".

Robert Negoita este vicepresedinte PSD, iar Sebastian Ghita este un apropiat al premierului Victor Ponta.

In context, e de remarcat faptul ca in ultima saptamana Romania TV, televiziune fondata de Sebastian Ghita, a avut mai multe materiale jurnalistice in care l-a atacat pe primarul sectorului, Robert Negoita. Una dintre teme a fost concesionarea parcurilor din sectorul 3.

"Am aici o plangere penala impotriva numitului Sebastian Ghita, deputat, care acum o saptamana m-a sunat si m-a amenintat la telefon intr-un mod josnic si rusinos. M-a amenintat inclusiv cu moartea. In opinia mea, este o chestiune foarte grava din aceasta perspectiva si cred ca este de datoria mea sa dau un semnal in aceasta tara, deoarece cu astfel de securisme si cu astfel de comportament nu trebuie sa mergem mai departe. Este pacat ca un deputat in Romania, dupa 25 de ani de la Revolutie, sa ameninte cu moartea un primar de sector", a declarat Robert Negoita la intrarea in sediul Parchetului General, potrivit Agerpres.

"Mi-a spus: Te termin. Ai intrat pe mana mea. Te termin. Mori de mana mea. Nu o sa te las", a relatat Robert Negoita convorbirea cu Sebastian Ghita. Negoita a spus ca nu a inregistrat acea convorbire telefonica, aratand ca el "nu este securist" si nu provine dintr-o familie de securisti.

Robert Negoita a mai spus ca nu a discutat cu conducerea PSD despre amenintarea pe care a primit-o din partea deputatului Sebastian Ghita. Primarul secotrului 3 a refuzat sa explice in ce context a avut loc convorbirea telefonica si daca este legata de un contract pe care l-ar avea primaria cu firmele lui Sebastian Ghita. Robert Negoita a negat ca a avut afaceri cu Sebastian Ghita si a sustinut ca nu a fost niciodata prieten cu acesta, mai relateaza Agerpres.