Ministrul Dan Sova afirma ca liberalul Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier pe probleme economice, deoarece acest lucru ar presupune schimbarea structurii guvernului si un vot de incredere in Parlament, ceea ce ar putea "genera o noua perioada de instabilitate".

HotNews.roFoto: Hotnews

Sova, considerat un apropiat al premierului Victor Ponta, precizeaza pe contul lui de Facebook ca liberalii au propus "oameni competenti" a caror "posibila cooptare" in echipa guvernamentala poate fi "benefica", dar avertizeaza ca "desi propunerile apartin PNL, ultimul cuvant il va avea primul-ministru Victor Ponta".

Ministrul social-democrat arata ca, prin Hotararea nr. 45/2012, Parlamentul Romaniei a acordat votul de incredere asupra Programului de guvernare si a intregii liste a Guvernului, votand atat "componenta, cat si structura" cabinetului Ponta.

Astfel, potrivit hotararii citate, Guvernul are, in acest moment, "un viceprim-ministru care are in coordonare chestiunile economice si fiscale (care detine si functia de Ministru al finantelor publice), unul care se ocupa de securitate nationala si ordine publica (fara portofoliu in Guvern) si un altul responsabil cu administratia publica (care detine si functia de ministru al dezvoltarii regionale)".

"Domnul Johannis, nominalizat de PNL drept viceprim-ministru si ministru al Afacerilor Interne, nu are cum, in mod concret, sa fie viceprim-ministru pe probleme economice si fiscale, aceasta pozitie apartinand titularului de la Finante. Portofoliul dansului i-ar permite sa fie vicepremier in chestiuni de siguranta nationala si ordine publica. Dar aceasta pozitie este deja ocupata de catre domnul Gabriel Oprea si, in mod evident, nu poate fi pusa in discutie pozitia domniei sale in Guvernul Romaniei", spune Dan Sova, care ridica in discutie si "problema oportunitatii si chiar a legalitatii ocuparii concomitente a functiei de ministru si de primar" care ar fi detinute de Klaus Iohannis.

"Concluzia este una simpla: pentru a putea fi pusa in practica propunerea PNL, structura Guvernului Romaniei ar trebui sa se schimbe. Executivul ar avea atunci datoria de a merge in Parlament si de a cere un nou vot de incredere, ceea ce ar putea insa genera o noua perioada de instabilitate.

Cei propusi sunt oameni competenti si posibila cooptare a acestora in echipa guvernamentala poate fi benefica. Dar toate aceste propuneri trebuie discutate si in cadrul USL. Desi propunerile apartin PNL, ultimul cuvant il va avea primul-ministru Victor Ponta", incheie acesta.

Ideile lui Dan Sova par a fi impartasite si de purtatorul de cuvant al guvernului, Mirel Palada, care a share-uit pe Facebook postarea ministrului, cu citatul:

"Concluzia este una simpla: pentru a putea fi pusa in practica propunerea PNL, structura Guvernului Romaniei ar trebui sa se schimbe. Executivul ar avea atunci datoria de a merge in Parlament si de a cere un nou vot de incredere, ceea ce ar putea insa genera o noua perioada de instabilitate."

Citeste si: