Numele lui Lucian Bolcas, propus de Senat pentru un post de judecator al Curtii Constitutionale, este mentionat intr-un raport al Institutului Elie Wiesel privind antisemitismul si negarea Holocaustului in Romania, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei. Acuzatiile, reluate miercuri seara de presedintele Traian Basescu, l-au facut pe Crin Antonescu sa afirme joi ca aceste afirmatii trebuie analizate.

Lucian BolcasFoto: Agerpres

In raportul "Negarea Holocaustului si Antisemitismul in mass-media din Romania" in perioada 2005-2006 se arata ca "Eforturile autoritatilor publice, ale Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania si ale unor asociatii civice de a disloca din spatiul public simbolurile reprezentandu-l pe Ion Antonescu au cunoscut reactii de adversitate sau tergiversare din partea unor lideri politici, parlamentari, activisti civici".

Intr-o nota de subsol, se arata ca "Impotriva masurilor de inlaturare a bustului lui Ion Antonescu amplasat in curtea bisericii 'Sfintii Imparati Constantin si Elena' din Bucuresti, Partidul Romania Mare a protestat in nenumarate randuri.

Astfel in numarul 833/2006 al revistei Romania Mare este publicat un protest intitulat 'Un atac incalificabil impotriva Istoriei Nationale si a Religiei Crestine', semnat printre altii de Corneliu Vadim Tudor, vicepresedinte al Senatului Romaniei, Lucian Bolcas, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Gheorghe Funar, secretar al Senatului, prof. univ. Gheorghe Buzatu, prof. univ. Ion Coja, presedintele Uniunii Vatra Romaneasca - Filiala Bucuresti si al Ligii pentru Combaterea Antiromanismului (LICAR).

Presedintele Traian Basescu a evidentiat miercuri seara, la B1 TV, aceste acuzatii si a afirmat ca nu va participa la ceremonia de depunere a juramantului de catre Lucian Bolcas.

Joi dimineata, Crin Antonescu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca "trebuie sa vedem despre ce e vorba in legatura cu acuzatiile de antisemitism aduse de Traian Basescu".

Cu o zi in urma, tot Crin Antonescu declarase ca este de acord cu numirea lui Lucian Bolcas la Curtea Constitutionala, intrucat acesta este o "personalitate recunoscuta".

Citeste si: