Fraza-cheie care spune ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate trebuie luati in calcul la stabilirea cvorumului a fost publicata in Monitorul Oficial si devine operanta

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 7 august 2012, 16:26 Actualitate | Politic


Rectificarea aparuta in Monitorul Oficial
Foto: Hotnews
In Monitorul Oficial nr. 546 de marti, 7 august, a fost publicata o rectificare care poate inchide definitiv discutia despre cvorumul de la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. Fraza-cheie spune ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate trebuie luati in calcul la stabilirea cvorumului. Fraza, care apare intr-o decizie din 2 august publicata pe site-ul CCR, nu aparea insa in Monitorul Oficial in care fusese publicata respectiva decizie. La momentul sesizarii acestei inadvertente, CCR a calificat-o drept "eroare materiala".

Fraza apare in motivarea respingerii unei contestatii USL.

"Ratiunea pentru care aceşti cetateni nu sunt inscrişi in listele electorale permanente rezida in faptul ca nu au domiciliu in tara astfel incât numarul acestora nu poate influenta cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor inscrise pe listele electorale permanente. in speta, insa, sunt aplicabile dispozitiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul" - Vezi aici decizia CC, esential paragraful de la pagina 19

Cum se traduce asta? Legea privind alegerea presedintelui se refera la toti cetatenii cu drept de vot, adica inclusiv la cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. Or, Curtea spune limpede in motivarea de mai sus ca la referendumul pentru demiterea presedintelui sunt aplicabile aceste dispozitii legale, nu cele ale legii privind alegerea senatorilor si deputatilor. In acea lege, listele electorale permanente nu ii cuprind si pe cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. Acestia au fost scosi de Guvernul Tariceanu in 2008 si trimisi pe listele suplimentare.

Cu alte cuvinte, odata luati in calcul cetatenii romani cu domiciliul in straintate la stabilirea cvorumului, pragul necesar validarii referendumului urca si mai mult.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15060 vizualizari

 • +38 (44 voturi)    
  super! (Marţi, 7 august 2012, 16:32)

  dj [utilizator]

  Acum cum va mai incerca ponta sa o dea la intors?
  • +30 (38 voturi)    
   ******** (Marţi, 7 august 2012, 16:48)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui dj

   Gata, nu o mai dau la intors.
   Ponta a inteles ca nu mai are scapare.
   De aceea a si declarat incetarea actiunii "mini-recensamant"
   A si spus, cu ura si frust ca macar USL sa-i scoata de pe liste pe Elodia si pe pacepa, daca pe altii nu mai au cum.
   Ponta e terminat
   Porumbacu la fel
   USL e in galeata!
   • -2 (6 voturi)    
    pot s-o dea la intors (Marţi, 7 august 2012, 23:24)

    ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    ... prentru ca :
    1. daca se aplica legea pentru alegerea presedintelui (legea 370/2004) pentru stabilirea listelor electorale, atunci de ce sa nu se aplice si pentru stabilirea cvorumului, adica sa fie demis presedintele cu jumatate din cei prezenti, asa cum este ales ?!
    2. mortii tot trebuie scosi, si conform art. 2, alin.1, lit.c din L 370/2004, trebuie scosi si cei cu buletinele expirate (pentru ca nu au drept de vot)
    3. daca asa cum spun rezultatele recensamantului, populatia Romaniei este de 20.254.866 (din care 910.264 plecati pe perioada indelungata) scadem 3.900.000 minori asa cum apar in evidentele CNAS (si se poate verifica usor la evidenta populatiei numarul de minori) rezulta ca populatia cu drept de vot este de 16.354.866. Deci cvorumul a fost atins. Daca din acestia mai scadem si pe cei care nu au drept de vot, cvorumul e si mai mare.
  • +24 (28 voturi)    
   ponta nu o mai poate da la intors (Marţi, 7 august 2012, 17:05)

   albatrosul_verde [utilizator] i-a raspuns lui dj

   dar daca ar avea un strop de inteligenta ar intelege ca alternativa coabitearii cu basescu in schimbul lasarii in pace a justitiei ii e mai avantajoasa lui personal si tarii in aceste momente.

   are de ales intre a fi politician responsabil sau reprezentantul puscariabililor.

   dar sa nu ne facem iluzii, e o decizie prea mare pentru el.
   • +16 (18 voturi)    
    ii era avantajoasa din start (Marţi, 7 august 2012, 17:23)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui albatrosul_verde

    daca se facea ca guverneaza pana in noiembrie castigau la pas parlamentarele! Sau daca macar il suspendau respectand Constitutia cat de cat, ca in 2007. Dar de unde nu e (cap) nici Dumnezeu nu cere!
 • +49 (53 voturi)    
  hotnews, iar va grabiti... (Marţi, 7 august 2012, 16:39)

  demaGOGU [utilizator]

  ...sunt convins ca "baietii"au un plan B

  oare cand veti invata ca on bolseshiv bun este un bolshevic mort
  • +37 (39 voturi)    
   Plan B pe naiba (Marţi, 7 august 2012, 16:48)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Au ajuns pe la sfirsitul alfabetului.
   • +7 (7 voturi)    
    EROARE (Marţi, 7 august 2012, 19:47)

    Serban. B [anonim] i-a raspuns lui Trojan.H

    Mai exista si alte alfabete, al rusilor de exemplu, nu degeaba statea langa Medvedev la JO.
   • +1 (1 vot)    
    Planul B (Miercuri, 8 august 2012, 23:02)

    Kuchta [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

    Da exista si planul B, ca sa-l citez pe ziaristul Ursu se la Antena 3: Curtea Constitutionala nu se va pronunta asupra referendumului, si paseaza rezolvarea Parlamentului. Acest Parlament nu poate sa ia nici o decizie daca Curtea nu s-a pronuntat. In acest caz se asteapta luna octombrie cand de expira provizoratul lui Antonescu, si presedintele adevarat se va instala la Cotroceni.In acest fel se rezolva cazul cu referendumul. Dar ce va face acest USL care a chemat insistent la vot 7 mil. de cetateni, pe care ia dezamagit si carora le-a spus mereu '' JOS'' JOS '' JOS '', acum ce le vor mai spune la alegerile viitoare?, stati acasa ca degeaba veniti la vot. Sa mai auzim si de bine, Petrica
  • +16 (20 voturi)    
   greseala de gandire (Marţi, 7 august 2012, 17:01)

   danut1 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   baietii nu sunt bolsevici. baietii urmaresc sa puna mana pe justitie sa-si scape pielea. Ei au vrut sa o faca sub aspect legal in sansul ca-l demit pe Basescu si apoi zic ca x nu e bun etc si schimba.
   Cum mandatul lui Morar expira domni o sa numeasca pe cine trebuie in locul lui si apoi asta e poate sa vina Basescu inapoi la cotroceni.

   Asta e planul A, B,C si ce ami vreti. Restul sunt bonusuri daca le obtineau.
 • +36 (40 voturi)    
  o veste buna , dar.... (Marţi, 7 august 2012, 16:39)

  serbancc [utilizator]

  orice este posibil cat timp usl este la putere
 • +15 (17 voturi)    
  EROARE MATERIALA ? (Marţi, 7 august 2012, 16:40)

  mihail nica [utilizator]

  DECLARATIE POLITICA Camera Deputatilor//28 decembrie 1999
  Domnule preşedinte de şedinţă,

  Domnilor colegi,

  Publicarea în Monitorul Oficial nr.619/17 decembrie 1999, a eratei la Legea privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securităţii ca poliţie politică, a dat curs intervenţiilor unor deputaţi privind neconcordanţele dintre textul publicat şi cel votat de Parlament. Astfel, legea a devenit mai bogată cu o jumătate de pagină, dar şi în acord cu voinţa Parlamentului.

  Cred că este necesar ca Biroul permanent al Camerei Deputaţilor să informeze deputaţii de rezultatul anchetei administrative asupra acestui incident. Se pare că firul incidentului este întortochiat ca un nod gordian. Materialul pus la dispoziţia comisiei de mediere a conţinut erori grosolane. Erorile au fost remediate la vremea respectivă de comisie prin elaborarea unor texte comune. Textul trimis spre semnare preşedinţilor de şedinţă ale celor două Camere de către aparatul tehnic conţine, de asemenea, greşeli. Vicepreşedintele Senatului, domnul Ulm Spineanu, a refuzat semnarea textului, trimiţându-l spre verificare aparatului tehnic. Cu această ocazie a fost făcută o singură corectură, cea semnalată de domnul senator Ulm Spineanu.

  Legea transmisă de Parlament spre promulgare Preşedintelui României conţine abateri de la textul votat de cele două Camere. De asemenea, textul publicat în Monitorul Oficial nr.603 din 9 decembrie 1999 nu coincide întru totul cu textul promulgat de Preşedintele României.

  În concluzie, pentru a elimina astfel de evenimente nedorite în activitatea Camerei, consider că este necesar ca un exemplar din textele de legi, hotărâri, moţiuni, mesaje, declaraţii, rezoluţii ori alte acte politice ale Camerei care se transmit Senatului, se trimit preşedintelui României spre promulgare, ori sunt destinate direct publicării, să fie puse de îndată la dispoziţia grupurilor parlamentare pentru depistarea eventualelor manipulări ale textelor şi corectarea lor în timp util.

  Vă mul
  • +10 (14 voturi)    
   Monitorul e infestat (Marţi, 7 august 2012, 16:51)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   De copii ai securistilor lui Ceausescu. Trust me.
 • +27 (31 voturi)    
  Intrebare (Marţi, 7 august 2012, 16:41)

  HP [utilizator]

  Dar cand ne-am dus la vot, pragul acesta nu exista ? Adica initial ne-am dus la vot degeaba, noi cei din strainatate ? Am cheltuit bani si combustibil pe sute de km de-amproasta ?
  • +17 (23 voturi)    
   ****** (Marţi, 7 august 2012, 16:51)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Pragul exista si atunci.
   Doar ca USL a incercat sa coboare in mod ilöegal acel prag.
   Nimeni nu v.a obligat sa mergeti la vot sau sa nu mergeti.
   V-ati dat votul, foarte bine.
   Dar daca n-a fost suficient pt a valida referendumul, n-aveti ce face!
   ba da
   Puteti sa-i multumiti lui Ponta ca v-a dus de nas!
   • +1 (9 voturi)    
    Nu-i chiar asa (Marţi, 7 august 2012, 17:04)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    O fi existand pragul, dar cei din strainatate erau si sunt inca pe listele suplimentare, datorita OUG data de guvernele Tariceanu si Boc. Care liste suplimentare nu pot contribui la atingerea cvorumului.

    Hotararea CCR a venit doar in 6 august, la o saptamana dupa referendum.

    Deci ne-am dus la alegeri fara puterea de a ajuta la cvorum ? Aveam votul stirbit ?
    • +4 (12 voturi)    
     Pentru 'HP'.... (Marţi, 7 august 2012, 17:38)

     Cadillac [utilizator] i-a raspuns lui HP

     Crede-ma, nu vreau sa te supar, iti respect

     decizia de a merge la vot, DAR !!!

     Noi, 'ceilalti' am facut urmatorul calcul:

     INDIFERENT de opinia alegatorului, voturile POT fi

     "corectate" !!!

     Asa ca, daca nu ma prezint la teza, profesorul

     nu are ce corecta !!

     Ce zici de 'rationamentul' asta ???
     • +4 (10 voturi)    
      Am votat "NU" (Marţi, 7 august 2012, 18:03)

      HP [utilizator] i-a raspuns lui Cadillac

      Eu am votat "NU". In orice caz, nu vreau sa fac politica, recunosc dreptul fiecaruia de a vota pro sau impotriva presedintelui.

      Cat despre voturil, ele se pare ca nu pot fi "corectate" iar referendumul va fi invalidat.
      • +1 (1 vot)    
       Pentru "HP'...part deux..... (Joi, 9 august 2012, 7:25)

       Cadillac [utilizator] i-a raspuns lui HP

       Am nevoie de o clarificare !!!!!!!

       Deci, tu CREZI ca in ROMINIA

       NU se pot 'maslui' voturi ........

       Daca mai sint inca 2 ca tine, e deja GRAV !!!

       Inseamna ca, intr-adevar,

       ponta.....antonescu.......cioaba....iulian....madalin
       voicu......jiji fecali..........salam.....antena3,

       sint ceea ce meritati.
  • +6 (10 voturi)    
   daca te referi (Marţi, 7 august 2012, 17:01)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui HP

   la referendumul din 29 iulie pragul de 50% + 1 exista. Si se raporta la listele electorale permanente care nu cuprind cetatenii romani cu domiciliul stabil in afara tarii.
   Sunt niste linkuri de trimitere la articole mai vechi in articol, poti sa verifici acolo.
   • +1 (7 voturi)    
    Exista ? (Marţi, 7 august 2012, 18:06)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui dj

    Normal ca exista, asta intrebam si eu, mai mult sau mai putin retoric.

    Datorita unor tampiti din guvernele PNL/PDL - cetatenii straini cu domiciliul in strainatate (dovedit prin pasapoartele CRDS) nu mai apar pe listele permanente, ci doar pe cele suplimentare.

    Prin urmare, ei nu conteaza la cvorum. 500 de mii de romani nu conteaza la cvorum. Deci au mers degeaba la vot ?
    • +3 (9 voturi)    
     opreste-te si gandeste.... (Marţi, 7 august 2012, 19:08)

     chiwide [utilizator] i-a raspuns lui HP

     Cred ca te repeti in necunoastere, desi ti se tot explica. Ai mers degeaba, pt. ca votul tau mai mult rau a facut, pt. ca a contat la numaratoare. Trebuia sa-l ascuti pe Base, si sa stai acasa...
    • +5 (5 voturi)    
     nu chiar (Marţi, 7 august 2012, 19:09)

     dj [utilizator] i-a raspuns lui HP

     conteaza la marirea cvorumului.
     Daca inteleg eu bine se intampla astfel: ei nu sunt cuprinisi in listele electorale permanente (la care se face raportarea) dar contribuie la cvorum.
     Fii sigura ca in cazul in care diaspora participa masiv la vot sarea prezenta la peste 50% lejer....
     Cel putin ponta nu lasa sa ii scape ocazia.
    • -2 (8 voturi)    
     Eroare de logic[ (Miercuri, 8 august 2012, 1:42)

     mistretul [utilizator] i-a raspuns lui HP

     La VOT mergi să spui DA sau NU şi nu ca să fii numărat ca oile!
     • -1 (1 vot)    
      La vot! (Miercuri, 8 august 2012, 11:42)

      Nationalistul [utilizator] i-a raspuns lui mistretul

      Ai perfecta dreptate, numai ca referendumul nu este VOT.
      E doar o intrebare la care nu poti da decat 2 raspunsuri: DA sau NU.
      Intelegi?
      Oricum, ti-am dat plus. Mi se pare geniala ideea ta.
 • +28 (36 voturi)    
  Așadar... (Marţi, 7 august 2012, 16:42)

  adivali [utilizator]

  Dovada clară că Guvernul modifică legi și directive venite de la Curtea Constituțională
 • +16 (22 voturi)    
  Monitorul Oficial trebuie sa redevina independent (Marţi, 7 august 2012, 16:51)

  Igriculescu [utilizator]

  Monitorul Oficial al Romaniei trebuie sa redevina o institutie independenta.
  E clar ca lumina zilei ca M.O. a devenit un instrument de manipulare publica, de santaj si de masluire a unor realitati po;itice.
  Cred ca societatea civila si ONG-urile ar trebui sa trimita o scrisoare catre Comisia Europeana si sa ceara masuri reparatorii in cazul M.O.

  Stop abuzurilor prin Monitorul Oficial.
 • +13 (19 voturi)    
  Sper că în sfârşit uslaşii se vor potoli. (Marţi, 7 august 2012, 16:51)

  Optimista [utilizator]

  Au pus atâtea piedici, au scornit atâtea tâmpenii numai ca să poată pune piedici luării unei decizii de invalidare a referendumului, încât acum când în sfârşit ultima găselniţă tâmpită cu minirecensământul le-a fost demontată, parcă nici nu pot să mă mai bucur. Mă gândesc cu groază că iar vor mai scorni ceva, ticăloşii ăştia nu au nici mame nici taţi, au doar interese materiale şi politice. Noi nu existăm decât ca să-i votăm când ne fac ei semn. Titlul din Le Figaro e magistral. Aşa e. S-ar putea să le vină-n cap să dizolve poporul. Să râmâie doar ei, recte repetentul şi plagiatorul, să facă nuntă mare cu lăutari şi clovni şi să descopere după aceea că sunt sterpi, că nu se mai pot reproduce. Pagubă în ciuperci.
 • +21 (25 voturi)    
  bravo jurnalistilor nostri (Marţi, 7 august 2012, 16:54)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  ne bazam pe voi , dragii nostri!
 • +10 (12 voturi)    
  Domne, ajuta !!! (Marţi, 7 august 2012, 16:58)

  Cadillac [utilizator]

  In sfirsit !!!

  "Tradatorii de tara" NU pot fi redusi la tacere !!!

  Se pare ca am devenit 'incomozi' pentru 'anumite' persoane, ceea ce se 'traduce' in,

  Avantaj NOI !!!

  Da Doamne MINTE, acestui popor napastuit !!

  Da-le Doamne INTELEPCIUNEA, de a vedea ''lumina' !!!
 • +9 (13 voturi)    
  bun asa (Marţi, 7 august 2012, 17:01)

  draq [utilizator]

  acum sa vedem replica usl, chiar sunt curios ce vor mai face
 • -7 (13 voturi)    
  ieri si astazi (Marţi, 7 august 2012, 17:02)

  catalin_mattei [utilizator]

  cu ceva vreme in urma, sustinatorii PDL si T Basescu se bateau cu pumnul in piept ca ei sunt majoritari si ca presedintele T Basescu nu poate fi demis caci poporul nu doreste asa ceva .. ba mai mult erau gata sa arate prin vot acest lucru.. doar ca realitatea era alta si atunci cand si-au dat seama de asta au intors-o ca la Ploiesti si au binevoit sa se adune cu asistatii Roamaniei ( da stimatilor caci aceia sunt cei care nu voteaza de regula caci au alte lucruri mai importante precum bautul) pt a pastra conducatorul prin lipsa de cvorum.. ce au aratat?.. ca sunt slabi, ca sunt putini, ca sunt minoritari!.. ceilalti , alte capete patrate, au crezut ca daca forteaza pana la siluire legile vor reusi sa scoata pe marele jucator din arena.. si atunci ce mai conteaza o prevedere legala cand interesul o cere?.. asa ca am avut servit din partea PDL si USL o ditamai bataia de joc , o lupta scabroasa si foarte urat mirositoare in care cei trei cavaleri ( Basescu, Antonescu si Ponta) au amestecat cu polonicul in fecale mai ceva ca vrajitoarele cele rele pt ca scarbiti de mirosurile emanate romanul sa nu mai priveasca la realitatea cruda .. ei.. asa se dovedeste ca USL=PDL= mizerie nu este o manipulare ci cea mai crunta si mai periculoasa realitate romaneasca
 • -7 (15 voturi)    
  Nu e nici o noutate (Marţi, 7 august 2012, 17:10)

  Koczka [utilizator]

  Cetatenii cu domiciliu permanent in strainatate sunt in jur de 500 mii. La recensamant au fost recenzati cetatenii cu domiciliul permanent in Romania cat si cei plecati temporar in starinatate care conform comunicatului rezultatelor partiale ar fi cu totii de 19 380 mii persoane ( inclusiv copiii si tinerii sub 18 ani ). Si din cei 500 mii persoane cu domiciliul stabil in strainatate aprox 25 % nu au drept de vot fiind minori.
  Chiar scazand ponderea minorilor la 20% din populatia stabila si cea temporar plecata ar rezulta vreo 14,704 mil cetateni cu drept de vot . Apoi din cei 500 mii vreo 400 mii votanti. Deci cu totul am fi vreo 15,104 mii cetateni cu drept de vot. Q.e.a.d.
  • +6 (12 voturi)    
   Tinere 'bavarez", (Marţi, 7 august 2012, 17:45)

   vasglo [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   esti cumva 'politist de proximitate" de operezi cu "conceptele" reiesite dintr-o minte tulburata de de numai 4 clase??? Pai, daca la alegerile locale, castigate "en fanfare" de neocomunistii lui Nastase si Iliescu, au fost 18,3 milioane de romani cu domiciliul in Romania, prin ce "miracol", mai bine zis "genocid", romanii de pretutindeni ajung la numai 15,1 milioane la alegerea/demiterea unui presedinte "al tuturor romanilor"???..:)))
   • +4 (8 voturi)    
    cum prin ce? (Marţi, 7 august 2012, 19:11)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui vasglo

    prin cheful lui ponta....
 • +9 (17 voturi)    
  "Unde esti tu Base, Doamne",.. (Marţi, 7 august 2012, 17:26)

  vasglo [utilizator]

  asta vor striga romanii, dupa 6 luni de conducere neocomunista, marca USL.. Acest "amarat", "chior", "betiv", "dictator", etc.. se "chinue" sa ne duca si pe noi in Europa, dar 7,4 milioane de romani (din care "dubluri si morti" cam 35 %), mintiti zilnic, 24 de ore din 24 de ore, de cozile de topor ale "securistului din clandestinitatea democratica" ,ce raspunde la numele de cod "Felix"(sic), refuza sa gandeasca cu mintea lor proprie.. "Doamne ajuta-i pe romani"!!!
  • +5 (5 voturi)    
   l-ai uitat pe Boc (Marţi, 7 august 2012, 22:54)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui vasglo

   si dupa el vor plange....
 • -2 (10 voturi)    
  In 2011 au scos din liste persoanele peste 100 ani (Marţi, 7 august 2012, 17:42)

  Koczka [utilizator]

  Problema o constituie procedura de actualizare a listelor electorale permanente. Cf acestei proceduri nu pot fi scosi de catre primari si birourile de evidenta a populatieii decat persoanele decedate pentru care se comunica certificatul de deces. Daca persoana respectiva figureaza intr-o alta localitate , eventual alt judet fata de localitatea unde a decedat sau a fost inmormantat este discutabil daca se transite documentul respectiv. Aceeasi problema amplificata ca pondere la persoanele plecate din tara.
  In 2011 AEP a gasit peste 33 mii persoane de peste 100 ani care figurau in listele electorale permanente, motiv pentru care a amendat un numar de primarii.
  O alta problema privind evidenta populatiei o reprezinta romii ( tiganii) care inca de pe vremea lui Ceausescu aveau intr-un numar destul de consistent buletine duble ( beneficiau de cartele de alimente in orase, primeau locuinte la bloc, etc). Dupa 1990 exista un numar de aprox 50 mii romi care au pasapoarte duble, etc. folosite in scopul tranzitarii nestingherite in occidentul Europei , etc.

  Schimbarea procedurilor legale de actualizare a listelor electorale ar contribui la o evidenta mai exacta a intregii populatii romanesti.
  • +4 (10 voturi)    
   vorbim ca sa nu adormim (Marţi, 7 august 2012, 18:00)

   bogdanicus [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   Evidenta populatiei e una singura. Indiferent unde te nasti sau mori, aia de la EP stiu ce e cu tine. Au un soft centralizat si stiu tot. Nu te mai uita la latrine si irealitati, ca deja cred ca aia te-au numarat la morti...
 • +9 (15 voturi)    
  Cine va raspunde ? (Marţi, 7 august 2012, 17:48)

  Kafka [utilizator]

  Tara intreaga traieste sub nevroza indusa de USL....
  Nimic nu pare a conta pentru faimosul Crin....

  Si totusi cineva trbuie sa plateasca pentru nesiguranta acestor zile....
  Nu se poate ca 2 oameni sa sacrifice 22 milioane pentru orgoliul lor de a fi "cei mai tari".
  Dezgust!
  • -4 (4 voturi)    
   Pentru Kafka (Miercuri, 8 august 2012, 7:14)

   mistretul [utilizator] i-a raspuns lui Kafka

   Domnule Kaka ai uitat de cei 7,5 milioane de români care nu-l mai vor pe Băsescu. Contează cei care votează nu cei care comentează!
   • +1 (1 vot)    
    @mistretu (Miercuri, 8 august 2012, 14:18)

    sile1 [utilizator] i-a raspuns lui mistretul

    mistretule,te-ai intrebat vreodata cati din cei 7,4 milioane care au votat impotriva lui basescu au votat din convingere si cati au votat pentru ca au fost inoportunati de reprezentantii primariilor care au batut la usile oamenilor sa-i trimita la vot,au fost mobilizati de telefoanele otravite,de amenintarile cu datul afara din serviciu daca nu se prezinta la vot,de indemnurile televiziunilor numite "latrine' care au facut spume la gura aparandu-si sefii puscariabili si ,in sfarsit,cati dintre ei au votat impotriva dintr-o dorinta imensa de a vedea un "sef " dat jos,asa de-al dracului pentru a se razbuna pe toti sefii pe care i-au avut ei in viata lor,indiferent daca au fost buni sau rai.
    Nu mai pun la socoteala furtisagurile pentru ca nu-mi place sa vorbesc fara dovezi palpabile.

    Daca nu te-ai intrebat inca,si mai ai cu ce sa gandesti,ar fi bine sa o faci !
 • +4 (10 voturi)    
  SUA (Marţi, 7 august 2012, 19:02)

  Draky [utilizator]

  Trebuia sa se deranjeze ambasadorul SUA pentru a se redresa putin situatia democratiei in Romania?
 • +5 (7 voturi)    
  Eu nu cred in gred in greci.... (Marţi, 7 august 2012, 19:38)

  elena-bc [utilizator]

  nici cand vin cu daruri !!! In Ponta nu cred nici sa deschida o usa catre ... afara pentru ca el va spune dupa o secunda ca a deschis-o catre ...inauntru !! E un tip irational , pervers , arogant ,tupeist de mahala , smecher alunecos care te priveste in ochi si spune ca albul e negru , categoric ! Asaa ca ,impreuna cu fratele de cruce cu aceleasi „ calitati ” ,au si gasit o alta alternativa de a incerca sa iasa cum vor ei ! Si OFENSIVAimpotriva statului continua !!!
  • -2 (2 voturi)    
   Pentru elena din bc (Miercuri, 8 august 2012, 7:28)

   mistretul [utilizator] i-a raspuns lui elena-bc

   Dar pe Băsescu l-ai crezut în 2007, când a anulat (împreună cu CCR) cvorumul de 50% plus 1, după referendum?
 • -1 (5 voturi)    
  trebuia sa faulteze cineva (Marţi, 7 august 2012, 19:51)

  demaGOCU [utilizator]

  Dupa ce au vazut ca nu le-a iesit jocul politic au intors-o ca la Ploiesti. Gasesc tot felul de tertipuri ca sa implementeze o democratie in care nu se tine cont de vointa poporului ci a dictatorului, mult-iubitul Base!
 • +3 (3 voturi)    
  problema (Marţi, 7 august 2012, 21:13)

  zigot [utilizator]

  problema este cine a alterat textul din monitorul oficial?
  acesta trebuie de indata identificat si cercetat ptr ca lucrurile se pot repata cu acesti BORFASI ajunsi acum la putere; ei au destule slugi care sa le faca jocul.
 • +2 (2 voturi)    
  stand stramb si judecand piezis (Marţi, 7 august 2012, 21:42)

  Dedalus [utilizator]

  Hmmm....

  Si daca CCR anuleaza referendumul?

  Anularea e diferita de invalidare. Inseamana ca referendumul e ca si cand nu ar fi fost vreodata. Adica, ar trebui reorganizat. Adica, inca una luna de stat in mizeria asta.

  Cred ca totusi se vor opri, pentru ca exista pericolul ca USL sa reuseasca sa-l demita pe Base, dar sa piarda alegerile parlamentare.

  Nu cred ca exista vreo pisica (vreun Felix motanul) care sa merite pierderea legerilor = a ciolanului.
 • +1 (3 voturi)    
  terminati cu uite lista, nu e lista!! (Marţi, 7 august 2012, 21:46)

  suka_la [utilizator]

  nu vor sa inteleaga ca ei prin oamenii lor au dat ok pentru listele de la referendum si inca de doua ori!
  dupa ce ai pierdut vrei sa schimbi in mod josnic regulile jocului?
  pai inseamna ca alegerile locale incheiate cu victoria zdrobitoare a coalitiei nu sunt valabile si nici puciul parlamentar nu mai este valabil, deci legal ar fi in acest moment guvernul MRU, si majoritatea de dinaintea puciului!?
  ei ce ziceti refacem totul pe listele actualizate?
  sau alegem numai ce vrea muschii vostri??
  faceti tot ce puteti sa mentineti presedintele cules in balcon sa-l vada postasul fmi sa va dea banii de pensii si salarii, sa nu va ia la alergat poporul ce va iubeste!!
 • +2 (4 voturi)    
  la revedere, dragi uslasi... (Marţi, 7 august 2012, 21:55)

  suka_la [utilizator]

  ne mai auzim peste alti * ani, daca mai existati pina atunci!!!
  ati facut tot ce a fost imaginabil si neimaginabil sa va tineti presul cules in vitrina... telul vostru este tandemul Morar-Kovesi si Bruxelles-ul juridic..
  nu scapati voi de ei si chiar daca scapati nu ne puteti extermina pe ceilalti 15 milioane de care va bateti joc incontinuu de 23 de ani de la lovitura de stat anterioara...
 • +2 (2 voturi)    
  usl si-au falsificat cv-urile (Miercuri, 8 august 2012, 10:37)

  visio [utilizator]

  asta cu nepublicare in monitorul oficial, chiar nu ma mira...dar fiecare pasare pe limba ei piere...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by