Presedintele interimar Crin Antonescu a semnat, marti, decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Justitiei, informeaza Administratia Prezidentiala. Cu ocazia sedintei de Guvern de marti, seful Executivului a precizat ca desemnarea sa la conducerea Ministerului Justitiei, ca interimar, i-a indeplinit visul de a fi ministru in acest domeniu, adaugand insa ca spera ca visul sa se incheie in cateva zile prin numirea unui "ministru plin", relateaza Mediafax.

Victor PontaFoto: Consiliul European

"In conditii cu totul si cu totul neasteptate, mi s-a indeplinit visul de a fi ministrul Justitiei. Sper insa ca foarte repede, in cateva zile, se va si incheia visul acesta si vom avea un ministru plin al Justitiei, pentru ca este necesar acest lucru", a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern.

Premierul a aratat totusi ca un secretar de stat va asigura conducerea ministerului.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni inlocuirea lui Titus Corlatean la Ministrul Justitiei cu judecatoarea Mona Pivniceru. Consiliul Superior al Magistraturii a respins insa detasarea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei, a informat presedintele CSM, Alina Ghica, care a precizat insa ca demisia din functia de membru al Consiliului ofera posibilitatea oricarui magistrat de a ocupa o functie publica.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la Antena 3, ca Mona Pivniceru este dispusa sa demisioneze din CSM si ca spera ca in 3-5 zile sa finalizeze numirea ei in functie. "Am considerat ca in acest moment e bine sa nominalizam in functia de ministru al Justitie un om independent politic. In al doilea rand un om insistent, iar in al treilea rand un om cu experienta", a declarat copresedintele USL.

Totodata, ministrul propus pentru Justitie Mona Pivniceru a declarat, luni, la finalul sedintei conducerii PNL la care a participat, ca va analiza cu colegii de la CSM in legatura cu functia pe care o va alege: cea de ministru sau cea de membru al Consiliului, in conditiile in care va avea ales intre cele doua, transmite Agerpres