Avocatul fostului sef FMI Dominique Strauss-Kahn a sustinut ca acesta nu avea cum sa stie ca femeile cu care intretinea relatii in timpul petrecerilor sexuale erau prostituate, pentru ca acestea "erau goale tot timpul", informeaza Daily Telegraph.

Apararea a sustinut acest lucru in contextul in care inregistrarile convorbirilor telefonice arata ca DSK a avut relatii cu zece prostituate, iar politia incearca sa determine daca acesta stia ca ele erau platite pentru sex.

Intretinerea de relatii sexuale cu prostituate este legala in Franta daca acestea au peste 18 ani, insa Strauss-Kahn ar putea fi pus sub acuzare daca acest caz se extinde in zona actelor de coruptie.

Cele zece femei franceze si belgiene pe care Strauss-Kahn le-a contactat sustin ca au facut sex platit cu acesta in timp ce detinea functia de sef al FMI, pana la arestarea in luna mai cand a fost acuzat de agresiune sexuala asupra unei menajere a hotelului Sofitel din New York.

Avocatul sau, Henri Leclerc, a afirmat ca DSK nu stia ca femeile pe care le-a intalnit in timpul petrecerilor sexuale erau prostituate: "La aceste petreceri, oamenii nu sunt neaparat imbracati, si va provoc sa faceti diferenta intre o prostituata goala si orice alta femeie goala", a spus el.

Ancheta politiei este legata de dosarul Carlton, hotelul de lux din Lille unde se desfasura activitatea unei retele de prostitutie inclusiv cu minore.

Opt persoane importante locale sunt anchetate, inclusiv directorul hotelului, un om de afaceri cu legaturi cu partidul lui DSK.

Nici o acuzatie nu il vizeaza pe Strauss-Kahn, insa acesta a cerut in octombrie sa fie audiat in acest dosar.

Trei hoteluri din Lille, inclusiv hotelul Carlton, au fost inchise administrativ pentru trei luni in octombrie, in urma deciziei judecatorilor de caz.