Anchetatorii in cazul Carlton, dosarul de proxenetism si abuz ce implica minore din Lille, Franta, incearca sa reconstituie discutiile telefonice intre Dominique Strauss-Kahn si unul dintre inculpati pe tema unor petreceri private, folosind cartela unui telefon mobil, potrivit AFP, care citeaza revista Le Point.

Dominique Strauss-Kahn (octombrie 2011)Foto: Agerpres/AP

Telefonuil fusese uitat de omul de afaceri Fabrice Pazskowski, in timpul unei orgii platite in februarie 2011, si a fost recuperat de DSK, care nu l-a restituit proprietarului decat la 13 mai, cu ocazia unei alte intalniri cu prostituate, de data aceasta in Statele Unite.

Cei doi ar fi schimbat sms-uri in aceasta perioada pentru a organiza intalniri. Dar anchetatorii au gasit numai afirmatiile lui Strauss-Kahn, cele ale lui Pazskowski fiind sterse de acesta.

"Vii insotit la Washington?", l-ar fi intrebat fostul director al FMI pe omul de afaceri, dupa care a adaugat: "O cunosc?".

Conform saptamanalului, Fabrice Pazskowski si-ar fi recuperat telefonul la 13 mai si a resetat cartela la 14 mai, ziua arestarii lui Strauss-Kahn in urma unor acuzatii de agresiune sexuala la New York, stergand astfel toate discutiile cu fostul director al FMI.

Anchetatorii incearca sa recupereze informatiile de pe cartela SIM a mobilului, ale carei date informatice sunt pastrate de operatorul de telefonie.

Fabrice Paszkowski a fost inculpat la 21 octombrie pentru proxenetism agravat in banda organizata, asociere de infractori, escrocherie si abuz de bunuri sociale, fiind plasat in arest preventiv.

Acest caz, denumit "Carlton din Lille", dupa numele hotelului din acest oras din nordul Frantei al carui proprietar este de asemenea inculpat, a dezvaluit posibila participare a lui Dominique Strauss-Kahn la petreceri din Paris si Washington cu prostituate platite de oameni de afaceri.

Nici o acuzatie nu il vizeaza pe Strauss-Kahn, insa acesta a cerut in octombrie sa fie audiat in acest dosar.

Numele lui Dominique Strauss-Kahn a fost amintit de cateva dintre prostituate si de intermediarii implicati in cazul Carlton, ancheta inceputa in luna martie in care autoritatile investigheaza acuzatiile de prostitutie referitoare la implicarea unor minore. Conform acuzatiilor, activitatile ilegale s-au desfasurat, printre altele, in incinta hotelului Carlton din Lille.

Cinci persoane, inclusiv un avocat cunoscut, un om de afaceri, proprietarul hotelului Carlton si directorul de relatii publice, au fost puse sub acuzare saptamana aceasta. Fostul sef FMI, al carui "nume este mentionat intr-o ancheta timp de cateva luni in Lille", a cerut "sa fie audiat cat mai curand posibil", in speranta de a pune capat "insinuarilor si extrapolarilor hazardate si inca o data rauvoitoare" in ceea ce il priveste, se arata intr-o declaratie remisa AFP.

Potrivit unei surse citate de agentie, in cazul in care audierea domnului Strauss-Kahn, in calitate de martor in acest caz, a fost luata in considerare, "ca in multe alte cazuri," nu este prevazuta o convocare "in viitorul apropiat". Aceeasi sursa mai preciza ca fostul sef al FMI apare in investigatie intr-o maniera "in mare parte secundara" si ca principalele parti implicate au fost puse deja sub acuzare.

Trei hoteluri din Lille, inclusiv hotelul Carlton, au fost inchise administrativ pentru trei luni in octombrie, in urma deciziei judecatorilor de caz.