Dominique Strauss-Kahn a cerut sa fie audiat in dosarul de proxenetism din Lille, Franta, dupa ce, in urma cu doua zile, au aparut acuzatii cu privire la implicarea lui in afacerea Carlton, titreaza AFP. Fostul sef FMI a motivat ca vrea sa puna astfel capat "insinuarilor rauvoitoare".

Editia electronica a revistei Closer a scris vineri ca numele lui Dominique Strauss-Kahn a fost amintit de cateva dintre prostituate si de intermediarii implicati in cazul Carlton, ancheta inceputa in luna martie in care autoritatile investigheaza acuzatiile de prostitutie referitoare la implicarea unor minore. Conform acuzatiilor, activitatile ilegale s-au desfasurat, printre altele, in incinta hotelului Carlton din Lille.

Cinci persoane, inclusiv un avocat cunoscut, un om de afaceri, proprietarul hotelului Carlton si directorul de relatii publice, au fost puse sub acuzare saptamana aceasta. Fostul sef FMI, al carui "nume este mentionat intr-o anchetat timp de cateva luni in Lille", a cerut "sa fie audiat cat mai curand posibil", in speranta de a pune capat "insinuarilor si extrapolarilor hazardate si inca o data rauvoitoare " in ceea ce il priveste, se arata intr-o declaratie remisa AFP.

Potrivit unei surse citate de agentie, in cazul in care audierea domnului Strauss-Kahn, in calitate de martor in acest caz, a fost luata in considerare, "ca in multe alte cazuri," nu este prevazuta o convocare "in viitorul apropiat". Aceeasi sursa mai precizeaza ca fostul sef al FMI apare in investigatie intr-o maniera "in mare parte secundara" si ca principalele parti implicate au fost puse deja sub acuzare.

In decursul zilei de vineri, trei hoteluri din Lille, inclusiv hotelul Carlton, au fost inchise administrativ pentru trei luni, in urma deciziei judecatoriilor de caz.