​Ministrul Apararii din Iran a declarat ca Israelul va fi atacat cu 150.000 de rachete in cazul in care va lansa o operatiune militara impotriva Republicii Islamice, a relatat o agentie de stiri de la Teheran, preluata de ynetnews.com. Generalul Ahmad Vahidi a afirmat ca "Israelul trebuie sa fie pedepsit pentru ceea ce le-a facut musulmanilor din Palestina".

Intr-un discurs tinut in fata a 50.000 de voluntari stransi in Bushehr, Vahidi a spus ca "Iranul nu este nici Irak, nici Afghanistan. Daca americanii fac greseala sa atace Iranul, le vom arata cum se lupta".

Generalul iranian a declarat ca "Israelul trebuie sa fie pedepsit pentru ceea ce le-a facut musulmanilor din Palestina".

Agentia iraniana scrie ca Vahidi nu a precizat daca rachetele vor fi lansate din Iran sau din alte tari.

ynetnews.com reaminteste ca sambata trecuta, un inalt comandant al Garzii Revolutionare din Iran a declarat ca tara sa va lovi scutul american antiracheta din Turcia, daca SUA sau Israelul ataca Republica Islamica.

Generalul Amir Ali Hajizadeh, seful diviziei aero-spatiale a Garzii Revolutionare, a declarat ca avertismentul este parte a unei noi strategii defensive, care urmareste sa contracareze amenintarile tot mai numeroase din partea Statelor Unite si a Israelului.

Ultimele saptamani au fost martorele cresterii tensiunilor dintre Iran si dusmanii sai, Israelul si Statele Unite, care acuza guvernul de la Teheran ca urmareste sa creeze bomba nucleara. Iranul sustine insa ca programul sau atomic are doar o componenta civila.

SUA si Israelul nu au exclus utilizarea atacurilor aeriene impotriva centrelor de productie nucleara din Iran.

Presedintele israelian Shimon Peres a afirmat recent ca o solutie militara luata de comunitatea internationala la adresa programului nuclear al Iranului este mai probabila decat una diplomatica. Remarcile lui Peres au fost formulate la doar cateva zile dupa aparitia mai multor informatii potrivit carora premierul Benjamin Netanyahu ar cauta sprijinul ministrilor pentru o lovitura contra Iranului.

Ministrul iranian de externe, Ali Akbar Salehi, a declarat ca acuzatiile fac parte dintr-o lunga campanie dusa de americani impotriva tarii sale. La randul sau, ayatollahul Ahmad Khatami a avertizat luni AIEA sa nu devina "un instrument fara vointa in mainile Statelor Unite".