Politistii bulgari s-au confruntat duminica cu circa 200 de protestatari stransi in fata Ministerului de Interne, in centrul capitalei Sofia, transmite Novinite. Manifestantii au cerut demisia ministrului de Interne, Tvetan Tvetanov, dupa o saptamana de tulburari in mai multe orase din tara. Tensiunile interetnice in Bulgaria au izbucnit dupa uciderea, la 23 septembrie, a tanarului bulgar Angel Petrov, de 19 ani, care a fost lovit intentionat de o masina condusa, potrivit martorilor, de o ruda a unui cunoscut sef de clan tiganesc din localitatea Katunitsa, Kiril Rashkov, supranumit "Tarul Kiro".

Demonstrantii l-au acuzat pe Tvetanov ca este principala cauza a tulburarilor interetnice din Bulgaria.

Manifestantii au purtat banere pe care scria: "Nu ne este teama" si "Libertate sau Tvetanov", in timp ce solicitau demisia ministrului.

Novinite precizeaza ca ministrul Tvetan Tvetanov se afla in concediu, el conducand in prezent campania electorala a partidului GERB, de guvernamant.

Potrivit informatiilor, mitingul de duminica pare sa fi fost convocat de formatiunea Ordine, Lege si Justitie (RZS), ai carui lideri au fost prezenti printre manifestanti. RZS cere suspendarea temporara a lucrarilor Parlamentului si deministerea ministrului de Interne.

Politicienii RZS le-au cerut politistilor sa se alature protestului.

Politistii au reusit intr-un final sa disperseze multimea.

Autoritatile din Plovdiv se pregatesc sa faca fata unor posibile violente ce ar putea aparea duminica seara, in timpul unei demonstratii organizate in oras de suporterii echipelor de fotbal Lokomotiv si Botev.

Violente in Bulgaria

Tensiunile interetnice in Bulgaria au izbucnit dupa uciderea, la 23 septembrie, a tanarului bulgar Angel Petrov, de 19 ani, care a fost lovit intentionat de o masina condusa, potrivit martorilor, de o ruda a unui cunoscut sef de clan tiganesc din localitatea Katunitsa, Kiril Rashkov, supranumit "Tarul Kiro".

Incidentul a declansat furie in randul bulgarilor, violentele escaladand weekendul trecut cand mai multe proprietati ale lui Rashkov au fost incendiate de localnici.

De luni si pana joi seara, proteste impotriva tiganilor au avut loc in mai multe orase mari ale Bulgariei, inclusiv in capitala Sofia. Aproape 350 de persoane au fost arestate in urma raidurilor politiei, pentru incitare la ura etnica.

Autoritatile bulgare au anuntat ca i-au inghetat conturile si proprietatile lui Kiril Rashkov, el fiind anchetat pentru evaziune fiscala. Miercuri, "Tarul Kiro" a fost arestat, iar tribunalul regional din orasul Asenovgrad a decis, vineri, mentinerea acestuia dupa gratii.