Kiril Rashkov, alias Tarul Kiro, seful unui clan tiganesc din Bulgaria, considerat vinovat pentru izbucnirea tensiunilor interetnice din ultimele zile, a fost arestat miercuri dimineata la Plovdiv, au anuntat autoritatile din tara vecina, citate de Novinite.com. Violentele din ultimele zile au izbucbit dupa ce un barbat de etnie rroma a accidentat mortal, cu masina, un tanar de 19 ani. Autorul accidentului este un apropiat al Tarului Kiro, iar liderul clanului tiganesc a fost considerat vinovat pentru acest incident si suspectat ca ar fi comandat uciderea tanarului.

Incidentul, petrecut vinerea trecuta in localitatea Katunitsa, a declansat furie in randul localnicilor, care au acuzat familia lui Kiril Rashkov ca este vinovata de acest accident. Tensiunile au escaladat sambata noapte, cand mai multe proprietati ale lui Rashkov, supranumit "Tarul Kiro", au fost incendiate de localnici, atat bulgari cat si tigani.

Protestele s-au extins, in ultimele doua nopti, in mai multe orase mari ale Bulgariei, inclusiv in capitala Sofia. Politia a arestat in jur de 300 de persoane in urma incidentelor.