Desi nu este candidat pe lista PMP, deputatul Elena Udrea apare pe afisul electoral al formatiunii politice, alaturi de candidatii la europarlamentare. Fostul ministru a explicat aparitia sa pe afisul electoral al PMP prin faptul ca toate analizele au aratat ca pe imagine trebuie sa fie unul din membrii cunoscuti ai partidului, precizand ca, potrivit legii, presedintele Traian Basescu nu putea fi pus pe afis, informeaza Mediafax.

PMP, cu Elena Udrea in frunte, a fost intrecut de Mircea DiaconuFoto: Facebook / Elena Udrea

"Am pornit de la ideea ca e un partid nou, care nu are inca notorietate de 100%, spre diferenta de mine, care am aceasta notorietate. Si am zis ca pentru a putea identifica mult mai bine Miscarea Populara este ideal, si nu a fost parerea mea, a fost parerea celor care ne fac toate analizele, cercetarile sociologice, ca pe acest afis sa fie unul din membrii cunoscuti ai partidului, poate cel mai cunoscut dintre ei. Si din toate sondajele reiese ca electoratul PMP este un electorat care-mi este si mie favorabil, asa cum ii este lui Traian Basescu. Sigur, nu puteam sa-l punem pe Traian Basescu pe afis, pentru ca este interzis de lege, dar eventual puteam sa punem si noi ᅡgarantat Traian Basescuᅡ, a spus ca garanteaza, ne gireaza Traian Basescu, a spus ca ne si voteaza", a explicat Elena Udrea, duminica, raspunzand unei intrebari, dupa o dezbatere a Fundatiei Miscarea Populara pe teme economice.

Ea a fost intrebata cum comenteaza reactia premierului Victor Ponta, care a remarcat si s-a aratat speriat de faptul ca ea apare in afisul electoral al PMP, pe centru, in camasa alba si blugi, impreuna cu liderii formatiunii Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu si Siegfried Muresan, imbracati similar.

Udrea a aratat ca reprezentantii PMP au vrut prin acest afis sa exprime "cee ce simt", adica "un alt mod de a face politica, multa energie, oameni pozitivi, optimism".

Elena Udrea a aratat ca ideea i-a apartinut ei si colegilor din PMP si ca afisul electoral al partidului face diferenta in planul afiselor de campanie.

De asemenea, Udrea a criticat PSD pentru ca "a impanzit tara" cu afise electorale. "Am vazut ca a impanzit toata tara nu-mi vine sa cred ca intr-o zi de cand a inceput campania au reusit sa impanzeasca toata tara cu afise, bannere. De unde atatia bani? Noi nu ne-am permis sa facem o amarata de brosura, si o sa scoatem materiale, cum fac toate partidele. De unde atatia bani la PSD sa impanzeasca toata tara cu materialele noi, in doua zile de cand a inceput campania?", s-a intrebat Udrea, care a apreciat ca Victor Ponta are doua metode prin care vrea sa castige alegerile: "teroare impotriva electoratului" si "folosind banii statului pentru campania electorala".

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca il incurajeaza pe presedintele Traian Basescu sa se implice in eurocampanie pentru Elena Udrea si "restul strigoilor din spatele doamnei Udrea", aratand ca o asemenea actiune in 2012 a adus USL in plus zece procente.

"Eu cred ca presedintele Basescu vrea sa faca, si il curajez in acest sens, sa faca campanie pentru doamna Udrea si restul strigoilor din spatele doamnei Udrea, i-am vazut pe afis, m-am speriat un pic asa. Dar ma rog, important e ca e doamna Udrea acolo, tanara si dornica de lupta. Sa mearga domnul Basescu cu doamna Udrea, sa mearga cu domnul Florin Popescu, cu catuse, cu ce-o fi, sa mearga cu un pui, cu ce o avea el, sa faca campanie, pentru ca a facut chestia asta in 2012 si ne-au mai dat noua, celor de la USL, inca vreo zece procente. Deci il rog pe domnul Basescu sa se duca in campanie pentru Udrea si domnul Florin Popescu, pentru ca oamenii de abia asteapta sa-l vada ca sa-si aduca aminte de toate relele pe care le-a facut si mai ales de noul lui partid, adica vechii corupti si vechii profitori, acum sunt noul partid. Ne-a pacalit de doua ori domnul Basescu, dar a treia oara nu mai tine", a precizat Victor Ponta.

Udrea a declarat ca presedintele PSD, Victor Ponta, este "reprezentantul strigoilor politicii romanesti si sistemului politic de pana la Adrian Nastase", ea replicandu-i astfel premierului, care spusese ca liderii PMP arata ca niste strigoi pe afisul electoral pentru euroalegeri.

Desi nu este candidat pe lista PMP, Elena Udrea a postat vineri pe pagina personala de Facebook afisul electoral in care apare alaturi de candidatii PMP la europarlamentare, printre care Teo Baconschi sau Siegfried Muresan. In afis, toti candidatii apar imbracati in blugi si camasi albe. Elena Udrea declara in urma cu cateva saptamani ca PMP este "partidul in blugi", cu "oameni care se imbraca lejer, care sunt relaxati, pentru ca stiu ce au de facut si de oferit".

In postarea care insoteste afisul electoral, Elena Udrea a scris: "PMP este un partid nou, tanar, care nu se trage nici din PCR, nici din FSN. Miscarea Populara este partidul celor care vor sa faca politica diferit, lasand ceva concret si trainic in urma lor pentru oameni."

Citeste si: