Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2011, sesiunea iunie-iulie, in urma solutionarii contestatiilor, sunt afisate astazi, 8 iulie. Rezultatele contestatiilor au fost deja afisate la avizierele catorva licee din tara. Promovabilitatea primei sesiuni a examenului de bacalaureat la nivelul intregii tari, inainte de depunerea contestatiilor, este de 44,47%. Contestatiile nu au adus cresteri semnificative de note si nici de procente de promovabilitate, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

In judetul Brasov, procentul de promovabilitate dupa corectarea contestatiilor este de 0,13, potrivit Mediafax. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Brasov au declarat ca au primit contestatii si din partea elevilor care au obtinut nota 1 la proba scrisa. Cele mai multe cereri de recorectare a lucrarilor au fost inregistrate la limba si literatura romana.

Rezultatele finale in urma contestatiilor la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi afisate vineri, la avizierele fiecarei scoli in care a fost sustinut BAC-ul si pe site-ul Ministerului Educatiei, cel mai probabil dupa ora 12.00. Ministerul Educatiei a centralizat situatia contestatiilor la bacalaureat, fiind inregistrate 80.160 de solicitari de recorectare a lucrarilor, dublu fata de 2010, cele mai multe fiind la Limba si literatura romana si Matematica.

HARTA BAC 2011 Promovabilitatea pe judete - INAINTE DE CONTESTATII

Rezultatele Contestatiilor la Bacalaureat in anii trecuti

BAC 2010: Contestatiile din sesiunea iunie-iulie au adus majorarea cu 2,01 puncte procentuale a numarului de elevi promovati. Inainte de contestatii au promovat 67,29% din candidatii prezenti, dupa solutionarea contestatiilor: 69,30%.

BAC 2009: Contestatiile din sesiunea iunie-iulie au adus majorarea cu 1,52 puncte procentuale a numarului de elevi promovati. Inainte de contestatii au promovat 79,95% din candidatii prezenti, dupa solutionarea contestatiilor: 81,47%.

BAC 2008: Contestatiile din sesiunea iunie-iulie au adus majorarea cu 1,02 puncte procentuale a numarului de elevi promovati. Inainte de contestatii au promovat 77,24% din candidatii prezenti, dupa solutionarea contestatiilor: 78,26%.

BAC 2007: Contestatiile din sesiunea iunie-iulie au adus majorarea cu 1,3 puncte procentuale a numarului de elevi promovati. Inainte de contestatii au promovat 80,78% din candidatii prezenti, dupa solutionarea contestatiilor: 82,08%.

BAC 2006: Contestatiile din sesiunea iunie-iulie au adus majorarea cu 0,92 puncte procentuale a numarului de elevi promovati. Inainte de contestatii au promovat 79,56% din candidatii prezenti, dupa solutionarea contestatiilor: 80,48%.

BAC 2005: Contestatiile din sesiunea iunie-iulie au adus majorarea cu 0,79 puncte procentuale a numarului de elevi promovati. Inainte de contestatii au promovat 83,87% din candidatii prezenti, dupa solutionarea contestatiilor: 84,66%.

BAC 2004: Contestatiile din sesiunea iunie-iulie au adus majorarea cu 0,6 puncte procentuale a numarului de elevi promovati. Inainte de contestatii au promovat 84,01% din candidatii prezenti, dupa solutionarea contestatiilor: 84,61%.

Anul acesta, in Bucuresti, inainte de depunerea contestatiilor promovabilitatea a fost de aproximativ de 42,03 la suta. Tot in Capitala au fost depuse aproximativ 9.000 de constestatii, cele mai multe la romana si matematica.

Dintre absolventii care au sustinut examenul, 65 au reusit sa ia media 10. Au fost eliminati de la prima sesiune a examenului de bacalaureat pentru tentativa de frauda un numar de 661 de candidati.

Cei care nu s-au putut prezenta la prima sesiune a examenului de bacalaureat, sau care s-au prezentat dar nu au obtinut media necesara obtinerii diplomei, se pot inscrie pentru cea de-a doua sesiune intre 11 si 15 iulie. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august.

Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la limba materna, in zilele de 23 si 24 august - la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august va avea loc evaluarea competentelor digitale. Probele scrise vor incepe in data de 29 august cu cea de limba si literatura romana, care va fi urmata in 30 august de cea la limba materna si in 31 august de proba obligatorie a profilului. In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii.

Afisarea rezultatelor in a doua sesiunea a BAC-ului se va face in 4 septembrie pana la ora 16,00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie.

Citeste si: