Contestatiile de la bacalaureat in Bucuresti nu au adus cresteri semnificative de note si nici de procente de promovabilitate, a declarat vineri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu. El a spus ca, de regula, promovabilitatea in urma contestatiilor creste cu un procent de 0,5% pana la maxim 1%.

Potrivit metodologiei, rezultatele finale in urma contestatiilor la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi afisate vineri cel mai probabil dupa ora 12.00.

Promovabilitatea primei sesiuni a examenului de bacalaureat la nivelul intregii tari inainte de depunerea contestatiilor este de 44,47 la suta, potrivit unui centralizator al MECTS.

In Bucuresti inainte de depunerea contestatiilor promovabilitatea este de aproximativ de 42,03 la suta. Tot in Capitala au fost depuse aproximativ 9.000 de contestatii, dintre acestea cele mai multe la romana si matematica.

Peste 90.000 de elevi au promovat prima sesiune a examenului de bacalaureat, iar dintre acestia au luat medii de 10 un numar de 65 de absolventi de liceu.

Au fost eliminati de la prima sesiune a examenului de bacalaureat pentru tentativa de frauda un numar de 661 de candidati.

Absolventii de liceu care nu s-au putut prezenta la prima sesiune a examenului de bacalaureat, sau care s-au prezentat dar nu au obtinut media necesara se pot inscrie pentru cea de-a doua sesiune intre 11 si 15 iulie, potrivi calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august.

Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la limba materna, in zilele de 23 si 24 august - la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august va avea loc evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise vor incepe in data de 29 august cu cea de limba si literatura romana, care va fi urmata in 30 august de cea la limba materna si in 31 august de proba obligatorie a profilului. In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii.

Afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie pana la ora 16,00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie.