Schimbarile in legislatia din domeniul achizitiilor publice sunt asteptate de la o zi la alta. Doua proiecte legislative sunt pregatite pentru a intra in Sedinta de Guvern. Principalele modificari: scurtarea perioadei de solutionare a contestatiilor, prin eliminarea Curtii de Apel din procedura si, mai recent, o propunere legata de introducerea de clauze de confidentialitate in modelele cadru de contracte si de documentatii de atribuire pentru sectoarele transport, mediu si energie, propuse spre dezbatere publica.

Cristina Traila Foto: ANRMAP

Cristina Traila, presedinte ANRMAP a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre noutatile pe cale de concretizare.

UPDATE - ANRMAP va reveni cu raspunsuri la intrebarile ramase, in cursul zilei de vineri, 4 iunie.

Vezi un scurt CV al Cristinei Traila aici.

Pe langa propunerile elaborate de ANRMAP, si Secretariatul General al Guvenului a realizat propriul proiect de modificare a legislatiei. Un document publicat de HotNews.ro arata ca intre modificarile propuse se regaseste cresterea pragurilor la achizitiile publice directe. Ulterior, SGG a transmis un drept la replica in care se arata ca "ultima forma a proiectului de act normativ, aflat in analiza Executivului, nu are in vedere modificarea pragului"

Intalnirea online este realizata in cadrul proiectului „Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptie” finantat prin programul PHARE, Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.