Premierul Dacian Ciolos a spus intr-un interviu pentru HotNews.ro ca "pledeaza pentru toleranta" in privinta casatoriei persoanelor de acelasi sex, dar "cu respectarea ideii de familie traditionala". Ciolos a spus ca "familia e un element important, un nucleu al societatii din Romania".

Dacian CiolosFoto: Hotnews

Fragmentul din interviu:

Dan Tapalaga: O tema politica, domnule premier, o tema delicata. Presedintele Klaus Iohannis a pledat, ieri, pentru toleranta pe tema interzicerii casatoriei persoanelor de acelasi sex. Dumneavoastra pentru ce pledati?

Dacian Ciolos: Eu pledez pentru toleranta cu respectarea ideii de familie. Avem o Constitutie, cred ca familia e un element important, un nucleu al societatii din Romania si nu cred ca ideea de familie in Romania ar trebui sistematic pusa in contradictie cu ideea de toleranta.

Cristian Pantazi: Vorbiti de familia traditionala - comuniunea dintre un barbat si o femeie?

Dacian Ciolos: Da.

Dan Tapalaga: Dar inca o data, toleranta cum se manifesta?

Dacian Ciolos: Toleranta se manifesta respectand alegerile pe care altii le fac.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis declarase miercuri, intrebat ce parere are despre demersul de modificare a Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca fiind exclusiv intre o femeie si un barbat, el este adeptul tolerantei si considera ca fiind "gresita" calea "fanatismului religios" si a solicitarilor ultimative, potrivit News.ro. Iohannis a fost intrebat ce parere are despre initiativa celor 3 milioane de romani care au semnat pentru modificarea Constitutiei si precizarea clara ca o casatorie este o uniune intre o femeie si un barbat. Seful statului considera ca societatea trebuie sa revina la toleranta si "acceptarea celuialt".

Citeste si: