Compania israeliana Black Cube afirma ca cei doi angajati ai sai care au fost arestati in Romania sub acuzatia de spionare a comunicatiilor si tentative de compromitere a Laurei Codruta Kovesi facusera "descoperiri semnificative" in timp ce anchetau cazuri de "coruptie grava" in "guvernul roman si in agentiile sale".

Black CubeFoto: captura Internet

"Recent, compania a efectuat un proiect in Romania pentru a colecta dovezi legate de coruptie grava in guvernul roman si in agentiile sale. In timpul efectuarii acestei munci, doi dintre angajatii companiei au fost arestati in timp ce faceau descoperiri semnificative", se arata intr-o declarati a companiei, citata de cotidianul online TtimesofIsrael.com.

"Inutil sa preciza, toti angajatii Black Cube respecta litera cu litera legea locala iar acuzatiile impotriva lor sunt nefondate si neareale. Avem deplina incredere ca adevarul va fi dezvaluit si ca amandoi vor fi eliberati pentru a reveni acasa in zilele urmatoare", potrivit sursei citate.

Pe site-ul companiei israeliene se precizeaza ca Black Cube foloseste "experti foarte experimentati si formati in elita militara a Israelului sin in unitatile de informatii ale guvernului", se mai arata pe site-ul companiei.

Fostul director al Mossad Meir Dagan a fost presedinte onorific al Black Cube pana la moartea sa, care a avut loc luna trecuta.

Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi angajati ai firmei israeliene arestati preventiv in dosarul de hartuire a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator, precum si atacuri de tip phishing in vederea sustragerii de informatii din conturi de e-mail, informeaza DIICOT. Weiner Ron si Geclowicz David au fost retinuti pe data de 3 aprilie, ei fiind arestati in aceeasi zi pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

"A fost o incercare nereusita de intimidare", a fost prima reactie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.