"A fost o incercare nereusita de intimidare" - este prima reactie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in scandalul privind spionarea sa si posibile incercari de intimidare venite din partea unor fosti ofiteri de informatii israelieni, potrivit Digi 24.

Laura Codruta KovesiFoto: AGERPRES

Anchetatorii romani cerceteaza posibile incercari de intimidare si hartuire a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, au declarat miercuri surse citate de Agerpres. "Au fost incercari de intimidare si hartuire a sefei DNA si a apropiatilor", precizeaza sursele citate. Aceleasi surse sustin ca firma Black Cube ar fi angajat fosti ofiteri de informatii israelieni sa faca acest lucru la comanda unui client, cel mai probabil inculpat intr-un dosar DNA.

Patru cetateni israelieni sunt anchetati de DIICOT pentru spionarea comunicatiilor si tentative de compromitere a Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, scrie Rise Project.

Doi dintre suspecti, Dan Zorella si Avi Yanus, fosti ofiteri de informatii, sunt co-fondatori si directori executivi ai firmei israeliene de investigatii private Black Cube, companie in care a activat Meir Dagan - fost director Mossad (spionajul israelian) in perioada 2002-2011, mai scrie Rise Project.

Acestia, impreuna cu mai multi angajati ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner si David Geclowicz, "au constituit un grup organizat in vederea comiterii mai multor infractiuni de hartuire si infractiuni informatice constand in efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenintator (...) precum si atacuri de tip phishing (inselatorii electronice - n.n.) in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii conturilor de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept al continututului acestuia", potrivit procurorilor DIICOT, scrie Rise Project.