​In ziua in care Ambasada Marii Britanii si Ambasada SUA au reactionat la modificarile propuse de zece parlamentari, din care opt PSD, B1 TV a difuzat un discurs violent anti-occidental promovat de Cristiana Anghel si de Miron Cozma impotriva ambasadelor occidentale. Intr-un mesaj intern transmis marti seara jurnalistilor sai, dezvaluit de site-ul reportervirtual.ro, postul B1 TV impunea cenzura pe subiectele referitoare la modul cum parlamentarii vor sa mutileze legile penale: „Nu preluam materialul cu penalii care vor sa modifice codul penal”! (e vorba despre asaltul unor parlamentari PSD care vor sa modifice Codul de Procedura Penala, informatie publicata luni in exclusivitate de HotNews.ro).

Cristiana Anghel nu va mai fi parlamentar din 2016Foto: Hotnews

Senatorul PC Cristiana Anghel, unul dintre initiatorii propunerilor de modificare a Codului de procedura penala si a Codului penal in defavoarea procurorilor, a atacat dur, la postul B1TV, ambasadele occidentale care critica incercarile unor parlamentari de a interveni asupra legilor justitiei.

Parlamentarul partidului fondat de Dan Voiculescu a mai spus ca ambasadorii occidentali care critica actiunile unor parlamentari privind justitia si statul de drept ar trebui chemati la Ministerul Afacerilor Externe si declarati personae non gratae in Romania.

"Amestec in treburile interne, sa-si vada de treburile lor! Eu la Ministerul de externe pot sa fac propunerea sa-i cheme pe ambasadori sa-i puna la punct. Ce, eu m-am dus sa-i spun Congresului american ce sa voteze? Noi mai suntem un stat independent si suveran? Ne-au mancat un referendum de 7,5 milioane de voturi. Cat suntem considerati vasalii si sclavii unora si altora, nu vom reusi. Daca eu as avea puterea asta, i-as chema pe toti si le-as spune: <>". Nici un amasador nu-si poate permite sa se implice in politica unui stat", a spus senatoarea Anghel, la postul B1TV.

Moderatoarea emisiunii a incercat in zadar sa o contrazica pe senatoarea PC.

"Pai cine esti tu sa te bagi in treaba mea de parlamentar, care este asta, de a legifera, de a modifica legile si de a face in asa fel incat lupta anticoruptie sa fie lupta, ci nu vendeta", si-a continuat Cristiana Anghel atacurile la adresa unor ambasadori.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, condamnat la 10 ani de inchisoare pentru de mineriada din 1991, i-a tinut isonul Cristianei Anghel, in emisiunea de la postul B1TV.

"Va dau perfecta dreptate, permiteti-mi sa va felicit. Asa e, are perfecta dreptate. Noi chiar nu mai avem demnitate nationala, trebuie sa ne conduca niste ambasadori. Sa ma conduca pe mine un... ca sa nu mai zic cine conduce Ambasada Angliei. Nu ma faceti, ca vorbesc pe romaneste. Tot ceea ce fac acesti indivizi nu fac altceva decat sa ne demosntreze cat de prosti suntem noi. Suntem mai destepti, va spun eu", a spus Cozma.

La un moment dat, moderatoarea a intrerupt discutia, cu o pauza de publicitate, reluand emisiunea cu un alt subiect. Degeaba: "Cine si cu ce tupeu indrazneste sa ceeara socoteala pentru ce amendamente se voteaza?! Vorbesc de ambasadori", si-a reluat senatoarea PC Cristiana Anghel atacurile la adresa ambasadorilor occidentali.

ReporterVirtual.ro a publicat miercuri un mesaj transmis jurnalistilor de la B1 TV in care un editor al zilei le interzicea propriilor ziaristi sa citeze si sa invite ziaristi de la HotNews.ro si Reporter Virtual. In acelasi mesaj e o alta indicatie importanta: „Nu preluam materialul cu penalii care vor sa modifice codul penal”! (e vorba despre asaltul unor parlamentari PSD care vor sa modifice Codul de Procedura Penala, informatie publicata luni in exclusivitate de HotNews.ro). Mai mult: ziaristilor de la B1 TV li se cere sa preia informatia dintr-un alt articol HotNews.ro despre masterplanul pe Transporturi, dar li se spune explicit "NUUUU citati hotnews".

Potrivit ReporterVirtual.ro, mesajul intern contine sumarul zilei de 6 mai de la B1 TV, transmis celor responsabili din post printr-un mesaj intern. Sumarul, care conține planul zilei și indicațiile conducerii postului, este transmis zilnic de EOD (Editor-of-the-Day), seara, pentru ziua următoare.

Tot in mesaj ziaristilor de la B1 TV li se cere sa "Nu dam stirea cu propunerea cristianei anghel sa schimbe arestarea preventiva!". Reamintim ca Anghel (PC) este inițiatoarea, alături de Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD), a amendamentelor pentru modificarea Codului de procedură penală.

B1 TV s-a remarcat in ultimele luni printr-o schimbare a orientarii politice, apropiindu-se constant de PSD. Tendinta a inceput din 2014, a devenit evidenta odata cu aducerea lui Catalin Striblea si Silviu Manastire de la RTV si eliminarea din grila a Sorinei Matei si a lui Catalin Prisacariu.

De altfel, B1 TV a ridicat mingea la fileu pentru Guvernul Ponta odata cu crearea scandalului privind o presupusa crestere a pretului alimentelor.